Tuzla belediyeciliğin referansı oldu

Başkan Yazıcı, Şelale Eğitim Parkı, Gönül Elleri Çarşısı, Çocuk Girişimciler Çarşısı ve Yaşlılar Merkezi gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı, “Türkiye'de sosyal belediyeciliğin referans noktası olduk” dedi.

İstanbul'un doğu yakası Tuzla'nın Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı hizmet, eser ve gönül belediyeciliği anlayışını Tuzla'ya taşıdı. Şelale Eğitim Parkı, Gönül Elleri Çarşısı, Çocuk Girişimciler Çarşısı ve Yaşlılar Merkezi gibi birçok sosyal projeyi hayata geçirerek sosyal belediyecilikte önemli hizmetler sunan Başkan Yazıcı, Türkiye'de belediyecilik anlamında önemli referans noktası haline geldiklerini söyledi. Gençlerin bilim ve teknolojiye yönelmelerini sağlayacak projelere dikkat çeken Yazıcı, kaliteli bir yaşam sunma vizyonu ile kendisini Tuzla'nın hizmetine adadıklarını ifade etti. Tuzla'nın 2018'de 23. sıradaki eğitim durumu, 2023'te 12. sıraya yükselttiklerinin altını çizen Başkan Yazıcı, "Eğitime büyük önem veriyoruz" diye konuştu.
TürkMedya Şehir Buluşmaları kapsamında, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özkök, Akşam Gazetesi yazarları Hikmet Genç, Kurtuluş Tayiz, Murat Özer, Taceddin Kutay ile Star Gazetesi yazarları Esra Elönü ve Yakup Köse, Tuzla Belediyesi'ne konuk oldu.

Başkan Yazıcı, etkinlik sonunda Mustafa Kartoğlu, Nuh Albayrak ve Ömer Özkök'e hat tablosu takdim etti.

65 YAŞ ÜSTÜNE ÖZEL MERKEZ

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi ve Hobi Bahçesi, 65 yaş üstünün kendi yaşıtları ile sosyal bir ortamda kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla 2016'da hizmete açıldı. Yaşlılar Merkezi, günlük yaşam faaliyetlerini bağımsız yapabilen, yalnızlık hissi duyan, engeli olup dışarı çıkmakta zorlanan yaşlılara hizmet veriyor. Yaşlıların merkeze ulaşımını Tuzla Belediyesi sağlıyor. Sabah evinden alınan yaşlılar, gün sonunda tekrar evine bırakılıyor.

Yaşlılar Merkezi ile ilgili bilgi veren Başkan Yazıcı, "Bunu Türkiye'de ilk biz yaptık. Merkezimize 1.100 büyüğümüz kayıtlı. 350-400 kişi ise aktif gidip geliyor. Okuma yazmadan Kur'an-ı Kerim okumaya, müzik dinletilerinden el sanatları etkinliklerine, resim çalışmalarından kuaföre geniş bir yelpaze hizmet veriyoruz. Büyüklerimiz medeniyetimizle olan en güçlü bağlarımız. Bunun için bizim topraklarımızda yaşlı insan "ata" kabul edilir. Toplumun bütün hastalıklarının çaresi, bu ataların hikayelerinde" şeklinde konuştu.

TürkMedya yönetici ve yazarları, Yaşlılar Merkezi'nde bir araya geldiği Tuzla'nın ulu çınarlarıyla sohhbet etti.

'GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI' EN ÖNEMLİ PROJEMİZ'

2010 yılında Tuzla Belediyesi çatısı altında Sn. Emine Erdoğan hanımefendinin açılışını gerçekleştirdiği Gönül Elleri Çarşısı, veren elle alan eli buluşturarak, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' düsturuyla hareket ediyor. 2 bin metrekareye kurulan çarşıda yardım malzemelerinin temin ve lojistiğini Tuzla Belediyesi sağlıyor. Yardım yapılacaklar ise Kadın Kent Gönüllülerince belirleniyor.

"Gönül Elleri Çarşısı geceleri rahat uyumamı sağlayan en önemli projemiz" diyen Yazıcı, "Bu proje 5 bin 82 kent gönüllüsüyle yürüttüğümüz, tüm dezavantajlı kesimlere dokunduğumuz bir proje" ifadelerini kullandı.

'İLK 10 YIL İÇİN HEDEFİMİZ 5 UNICORN'

Türkiye'de yerel yönetimlerce kurulan tek Teknoloji Merkezi (TEKMER) Şelale Park'ta hizmet veriyor. KOSGEB işbirliğiyle kurulan merkezde çağın gerektirdiği inovatif fikirler dünyaya açılma fırsatı buluyor. TEKMER'in altyapısı, İTÜ, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ile geliştiriliyor. Biyoteknoloji, yazılım, kimya ve yapay zekada geliştirilen yeni fikirler burada hayat ve destek buluyor. TEKMER'de 'Benim bir fikrim var' diyen gençler, sermayesi olan yatırımcılar ile buluşup dünyaya açılıyor.

Başkan Yazıcı, "Burada çocuklarımız bilimin ışığında çağın gerektirdiği inovatif fikirlerle önemli çalışmalara imza atıyor. Eğitim, sağlık ve belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra hedefimiz 10 yıl içinde 5 unicorn kurmak" dedi.

ÇOCUK GİRİŞİMCİLER ÇARŞISI GAZZE İÇİN AÇILDI

Tuzla Belediyesi'nin ilk ve ortaokul öğrencilerinin girişimciliği öğrenmesi, kendi parasını kazanması ve sosyal hayata alışmaları için uygulamaya aldığı Çocuk Girişimciler Çarşısı'nın üçüncüsü, Filistinli çocuklar için 7 Aralık'ta açıldı. Çocuklar, ekonomik farkındalık oluşturulması amacıyla kurulan stantlarda, kendi getirdikleri ürünleri vatandaşların beğenisine sunarak satışlarını gerçekleştiriyor. Tuzla Marina'daki çarşının açılışına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, çok sayıda öğrenci ve ziyaretçi katıldı.

ÇOCUKLARI TEBRİK ETTİ

Bu çarşı ile çocuklara geleceğin bireyleri olarak, kendini tanımanın ve ticari ahlakın kazandırılması, eskinin değerlendirilmesi, geri dönüşüm bilincinin artırılması ve atık yönetimine destek olunmanın bilincinin aşılanması hedefleniyor. Düzenlenen etkinliğe katılan Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı da stantları gezerek girişimci çocukları tebrik etti.

GAZZE İÇİN KURDULAR

Başkan Şadi Yazıcı, "Bu çarşıyı; güzel, saf, temiz, umut, iyilik yüzlü çocuklarımız için kurmuştuk. Birbirleriyle tanışsınlar, girişimciliği öğrensinler, sosyalleşsinler istemiştik. Sözüm ona onlara bir şeyler öğretecek ve onları geleceğe hazırlayacaktık. Çocuklarımız, açılışını yaptığımız çarşıyı, Gazzeli kardeşleri için kurdular. Biz onlara öğretecektik ama onlar insanlığa öğretmen oldu" şeklinde konuştu.