TÜRKSAT 6A'nın uzay yolculuğu başlıyor

İlk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, bu gece saat 00.20'de uzaya fırlatılacak. Roketten ayrılmasından sonra 70'inci dakikada geçici yörüngesine ulaşacak uydudan 5 milyar insan faydalanacak.

Türkiye'nin yerli ve milli ilk haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın uzay yolculuğu için tüm hazırlıklar tamamlandı. TÜRKSAT 6A, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla SpaceX firmasının ABD Florida'da bulunan Cape Canaveral'daki fırlatma merkezinden Falcon 9 roketi ile bugünü 9 Temmuz'a bağlayan gece Türkiye saatliye 00.20'de fırlatılacak.

5 MİLYARA HİZMET

Fırlatma işleminin ardından TÜRKSAT 6A, roketten ayrılmasından sonra yaklaşık 70'inci dakikada geçici yörüngesine ulaşacak.

Tarihi an dolayısıyla Türksat Gölbaşı Yerleşkesi'nde de "Fırlatma Töreni" gerçekleştirilecek. Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan yapılacak fırlatma, alandan canlı takip edilecek. Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT 6A ile Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfusun 3.5 milyardan 5 milyara çıkacağına da vurgu yaptı. Uraloğlu "Bu proje, hem mühendislerimizin bilgi birikimini hem de ülkemizin teknolojik kapasitesini ortaya koyuyor. TÜRKSAT 6A, sadece Türkiye'nin haberleşme kapasitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgesel ve küresel ölçekte de rekabet gücümüzü artıracak. Mevcut uydularımızın hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya da kapsama alanına girerek ilk kez ülkemiz tarafından üretilen bir uydu üzerinden bu ülkelerdeki yerel televizyon kanallarına ulaşacağız." dedi.