Türksat 6A uzaya gönderiliyor! Bakan Uraloğlu 24 TV'ye konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın fırlatılma hazırlıkları kapsamında 24 TV'ye açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, ''Zorlu bir süreç bu günlere gelmek için ter var, akıl var, yürek var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En önemlisi de bu hedefi bize göstermiş olan ve imkan veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.'' açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın fırlatılma hazırlıkları kapsamında 24 TV'ye açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, "Zorlu bir süreç bu günlere gelmek için ter var, akıl var, yürek var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En önemlisi de bu hedefi bize göstermiş olan ve imkan veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

TÜRKSAT 6A FIRLATMA ÖNCESİ KAPSÜLE YERLEŞTİRİLDİ

Fırlatılma hazırlıkları kapsamında kapsülün içine yerleştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'nda fırlatma öncesi görüntülendi. 2014'te çalışmalarına başlanan ve 10 yılda hazır hale getirilen Türksat 6A bu gece Türkiye saatiyle 00.20'de uzaya fırlatılacak.

Türk mühendislerince üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, bu gece 00.20'de Space X firmasının ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden yörüngesine fırlatılacak. 24 TV Editörü Hande İpekgil konuğu ile birlikte TÜRKSAT 6A'nın yolculuğuna dair son bilgileri aktardı.

TÜRKSAT 6A TÜRKİYE'YE "SINIF ATLATTI"

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, "Türksat 6A, bizim artık uydu kullanan rolünden uydu tedarik eden rolüne geçtiğimiz bir hamleyi gösteriyor. Bu çok kritik, çok önemli bir adım. Artık ülke olarak sınıf atlıyoruz" dedi.