Türksat 6A ABD yolcusu! ''Türkiye konum atlayacak''

Türksat 6A uzaya fırlatılmak üzere ABD'ye gönderiliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 TV'ye özel açıklamalarda bulunarak, ''Türksat 6A Türkiye'ye konum atlatıyor. Türkiye Türksat 6A ile uydu üreten 10 ülkeden biri olacak'' dedi. Bakan Kacır ise 20 yılda adım adım Türkiye'nin bu noktaya geldiğini belirterek, ''Türkiye her geçen gün bir başka hayalini gerçeğe dönüştürüyor'' dedi.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nim 'ilk yerli ve milli' haberleşme uydusu Türksat 6A, uzaya fırlatılmak üzere bugün ABD'ye gönderilecek.

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'ya ilişkin 24 TV'de açıklamalarda bulundu.

"TÜRKSAT 6A TÜRKİYE'YE KONUM ATLATIYOR"

Bakan Uraloğlu gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, "Türksat 6A Türkiye'ye bir konum atlatıyor. Dünyadaki uydu üreten 10. ülke konumuna getirmiş olacak. Teknoloji konusunda da nereye geldiğimizi işaret eden bir ürün" ifadelerini kullandı.

"20 YILDA ADIM ADIM BU NOKTAYA GELDİK"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 24 TV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her geçen gün bir başka hayalini gerçekleştirdiği ifade ederek, "Türkiye her geçen gün bir başka hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Türkiye'nin haberleşme uydularını geliştirmesi ve üretmesi bir hayaldi 20 yılda adım adım bu noktaya geldik" dedi.

SAAT 19.00'DA HAREKET EDECEK

Türksat 6A için Ankara'daki Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil katıldı.

İlk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A fırlatmada görev alacak personelle Antonov AN-124 tipi kargo uçağıyla saat 19.00'da ABD'ye hareket edecek.

Türksat 6A'nın hava yolculuğu yaklaşık 1 gün sürecek ve ardından Cape Canaveral Uzay Üssü'ndeki Space X tesislerinde fırlatma prosedürleri başlatılacak. Uydunun 8-15 Temmuz 2024'te yörüngesine fırlatılması planlanıyor.