Türkler'in Mirası 2023'te tamamlanacak

Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan ve Selçuklu Belediyesi'nin ortağı olduğu Türkler konulu bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışma olan “Türklerin Mirası Projesi Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi etrafında Müşterek Fikir Çalıştayı gerçekleştirildi. 65.Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Türk Dünyası Vakıf Başkanı Nabi Avcı'nın da katıldığı çalıştayda proje ve Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi ile ilgili önemli istişareler gerçekleştirildi.

Kültür hayatına önemli eserler kazandırmaya devam eden Selçuklu Belediyesi, tarihi hafızanın korunması ve desteklenmesi adına Cumhurbaşkanlığı himayesinde Konya Aydınlar Ocağı ile birlikte ortağı olduğu "Türklerin Mirası" isimli proje ve Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi ile ilgili konular ışığında fikir çalıştayı yapıldı.

Düzenlenen çalıştaya; Konya Valisi Vahdettin Özkan,Selçuk üniversitesi rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy,Anadolu üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 65. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Türk Dünyası Vakfı Başkanı Nabi Avcı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türklerin Mirası Proje Genel Koordinatörü İbrahim Dıvarcı, Çalıştay moderatörü Prof. Dr. Osman Eravşar diğer protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Çalıştay Türklerin Mirası Proje Genel Koordinatörü İbrahim Dıvarcı'nın sunumuyla başladı.

Sözlerine tarih, medeniyet ve uygarlık temalarının önemine vurgu yaparak başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," Türkler, Avrasya bozkırlarından çıkıp 16 devlet kurup, hâkim oldukları toprakların ebedi Türk yurdu olmasını sağladılar. Selçuklu medeniyeti ile kültürel zenginliklerini ve İslam'ın sevgisini, adaletini getirip, 237 yıl egemen oldukları bu topraklarda farklılıklara gösterdiği saygı, ticarete verdiği önem, sahip olduğu eğitim, kültür ve sanat birikimi ile geleceğe zengin bir miras bıraktılar. Türkiye Cumhuriyeti ise geleceğe dönük yüzüyle bu medeniyetin son temsilcisi ve kendisine bırakılan emanetin sahibidir. Biz böyle kadim bir medeniyetin mirasçıları, güçlü bir devletin sahipleriyiz. Konya olarak da başkentlik yapmış bir şehrin temsilcileriyiz. Adını Selçuklu medeniyetinden alan bir ilçe olarak üzerimize büyük görevler düşüyor ve biz bu görev ve sorumluluklarımızın farkındayız. Selçuklu Belediyesi şanlı tarihinden aldığı cesaret ve güçle evlatlarımızı medeniyetini koruyan ve yeniden tarih yazma şuuruna sahip bir nesil olarak yetiştirme gayretindedir. Selçuklu Belediyesi olarak tarihimize ve Kadim Medeniyetimizin emanetine sahip çıkma misyonu ile insanlığın ortak mirasına sunmak üzere önemli projeler yürüttük ve çok değerli işlerürettik. Üretilen özgün ve nitelikli eserlerle zenginleştirip, geleceğe taşımak adına yayın hayatımıza önemli eserler kazandırdık." dedi.

"İNSANLIĞIN ORTAK MİRASINA SUNULMAK ÜZERE ÖNEMLİ PROJELER YÜRÜTTÜK"

Selçuklu Belediyesi tarafından kazandırılan eserler hakkında bilgi veren Başkan Pekyatırmacı, "Anadolu Selçuklu mimari eserlerine ait envanter kayıtlarını güncellerken, müze eserleri envanter kayıtlarını ise birleştirerek ilk defa dijital ortama aktardık.Beş ciltten oluşan Büyük Selçuklu Mimari ve Müze Eserleri kitap ve belgeseli ile yine 5 ciltten oluşan Anadolu Selçuklu Çağı Mirası Müze ve Mimari Eserleri kitap ve belgeselini yayın hayatımıza kazandırdık. Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde "İhtişamlı bir Miras Selçuklular" sergimizi açtık ve sergi kataloğu hazırladık.Anadolu Selçuklu Dönemi Ahşap Minberleri, 10 Asırlık Miras Selçukular, Büyük Selçuklu Seyahatnamesi, Selçuklu Dönemi Mutfağı, Selçuklularda Bilim ve Düşünce Sempozyumu ve Tebliğ Kitabı, Selçuklu Taç Kapılarında Altın Oran Konya Örneği çalışmalarımızı yayımladık. Karahanlı Türkçesi İlk Türkçe Satır-Arası Kur'an-ı Kerim Tercümesi'ni ise 8 cilt olarak yayın hayatına kazandırdık. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Kunt ve Necdet Bekirhan Soy tarafından hazırlanana Konya Kitabeleri isimi eseriyayın hayatına kazandırdık. Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi ve Belediyemizin birlikteliği ile gerçekleştirilen sempozyumda ele alınan ve dönemin sarayları ile köşkleri hakkında güncel verilerin yer aldığı "Konya'daki Selçuklu Saray ve Köşkleri" isimli kitabı nitelikli kaynak eser olarak yayımladık. Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bulunan ve belediyemizin çini atölyesinde Selçuklu motifleri kullanılarak üretilen çini eserlerin yer aldığı Selçuklu Kalıcı Sergisi'ni ziyarete açtık. Toplam 315 adet eserin 192 adedinin kamera ve fotoğraf görüntüleriyle birlikte envanter bilgileri alınarak hazırlanan ve 25 dakikalık belgesel olacak Anadolu Selçuklu Taç Kapıları isimli eseri ise yakın zamanda tamamlamış olacağız. Görüldüğü gibi Selçuklu Belediyesi, tarihimize ve Kadim Medeniyetimize vefa anlamında kültürel, sanatsal ve mimari alanlarda ciddi çalışmalar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Daha büyük ve önemli projeler geliştirip, bu projeleri gerçekleştirme cesaret ve potansiyeline sahiptir." şeklinde konuştu.

"ÇALIŞTAYDA ORTAYA KONULACAK YAKLAŞIMLAR ÖNÜMÜZÜ AYDINLATACAK"

Sözleri Selçuklu Tarih, Kültür ve Medeniyeti Müzesi çalışmasını başlattıklarını ifade ederek sürdüren Başkan Pekyatırmacı, "2020 yılı başında konu ile ilgili çalıştay gerçekleştirdik. Değerli tarihçi ve sanat tarihçi bilim adamlarımızın; bakanlık, üniversite ve STK temsilcilerimizin katılımları ile gerçekleşen ilk çalıştayda konu derinlemesine tartışılıp istişare edilmiş, önümüzü aydınlatan görüş, değerlendirme ve öneriler ortaya konulmuştur. İlk çalıştayın ardından geçen iki yılın sonunda, farklıproje çalışmaları yürütülmüş ve lokaysan alternatifleri değerlendirilmiştir. Proje çalışmalarımız; kendisi de şu an aramızda bulunan Mimar Bünyamin Dermen tarafından yürütülmektedir. Gelinen noktada; gelişmelerin değerlendirilmesi, gerek mimari gerekse içerik olarak yeni fikirlerin ve önerilerin alınması amacıyla bu çalıştayın daha geniş katılımlı olarak düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Çalıştayımızda; Selçuklu Medeniyeti Müzesi, Türklerin Mirası projesi kapsamında nasıl değerlendirilmelidir? Selçuklu

Medeniyeti müze ismi konusunda yeni teklifler nelerdir? Kurulacak müzede Türklerin Mirası nasıl yer almalıdır? Türklerin Mirası maddi çıktılarının sergilenmesi konusundaki yaklaşımlar ve diğer teklifler neler olabilir? gibi konularının katılımcılarımız tarafından değerlendirilmesini bekliyoruz. Proje içeriğinde yer alan ve farklı coğrafyalarda farklı araştırmalarda tespit edilen maddi çıktıların da müze çalışmaları esnasında değerlendirilmesinin yeni açılım ve aydınlanmalar sağlayacağı kanaatindeyiz. Müze çalışmasında, Türklerin bilinen-bilinmeyen yönleriyle yer alması, tarihe ışık tutacak ve projeyi zenginleştirecektir. Bu çalıştayda ortaya konulacak yaklaşımlar da önümüzü aydınlatacaktır." ifadelerini kullandı.

"TÜRKLER'İN MİRASI PROJESİ 18 BÖLÜM BELGESEL VE 17 CİLTLİK KÜLLİYATTAN OLUŞACAK"

Konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen "Türklerin Mirası" Projesi ile ilgili bilgiler de veren Başkan Pekyatırmacı, "Yürütmekte olduğumuz Müze çalışma aşamalarında, içerik olarak Türklerin bilinen hatta bilinmeyen tarihleriyle yer almasının tarihe ışık tutacağına ve projeyi zenginleştireceğine inanıyorum. Bu çalıştayda ortaya konulacak yaklaşımlar bu açıdan önemli olup önümüzü aydınlatacaktır. Şanlı tarihimizin geçmişini geleceğe taşımak, neslimizin aydınlık yarınlarını medeniyetimizin kodlarıyla inşa etmek adına yukarda da belirttiğimiz gibi belediyemiz tarafından önemli projeler gerçekleştirilmiştir. Tüm bu çalışmalarımızı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin "Türkler" konulu en büyük kültür projesi olan "Türklerin Mirası" projesi ile sürdürüyoruz. Bu proje 18 bölüm belgesel ve 17 ciltlik külliyattan oluşmaktadır. Selçuklu Belediyesi olarak, bu projenin ilk etabı olan 4 bölüm belgesel ve 4 ciltten oluşan yayını bir yıl içinde gerçekleştireceğiz. Projenin tamamı ise 36 ayrı ülkeden eserlerin yer alacağı devasa bir çalışma olarak, 29 Ekim 2023'te tamamlanacaktır. Selçuklu Belediyesi, kültür hayatına onlarca eser kazandırmış bir kurum olarak "tarihi hafızanın muhafazası" için bu tür projeleri desteklemeye devam edecektir.

Türklerin Mirası Projesinde, proje ortaklığı yaptığımız Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Vakıfbank, Türk Hava Yolları ve Konya Aydınlar Ocağı'na da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu vesile ile tüm paydaşlarımıza, çalıştayımıza teşrif eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan'a, eski bakanlarımızdan Prof.Dr. Nabi Avcı'ya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal'a, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Aksoy'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Halil Erdoğan'a, yakın ve uzaktan misafirimiz olan çok değerli uzman ve hocalarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum." Şeklinde konuştu.

KONYA VALİSİ ÖZKAN: " ÇALIŞTAY İLİM,İRFAN VE BEREKETE VESİLE OLSUN"

Çalıştayın hayırlı olması temennisinde bulunan Konya Valisi Vahdettin Özkan," Tarihimize ait Türklerin Mirası ve bu konu ile ilgili Selçuklu Medeniyetini odağına alan bir müzenin inşa edilerek, ihya edilerek sürdürülebilir bir şekilde ona bir mektep hüviyetini verecek bir çalışma olacak diye düşünüyoruz. Bu vesile ile çalışmaya katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Hayır, bereket ve ilim, irfan getirsin istiyorum" dedi.

S.Ü Rektörü Prof Dr. Aksoy: "Medeniyetimize vefa göstermek görevimizdir"

Selçuklu döneminin Türk İslam Medeniyeti'nin gelişmesi ve yükselmesi noktasında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy," Selçuklu döneminde eğitimden kültüre, siyasetten sosyal yaşama kadar pek çok alanda önemli gelişmeler ortaya çıkmıştır. Işık doğudan yükselir sözünü kanıtlar nitelikte bir doğuş ve yükseliştir bu. Selçuklu Devleti'nin payitahtı olması sebebiyle yaşanan tüm olay ve gelişmelerin merkezinde yer alan Konya'mızda bu köklü medeniyetin bakiyelerinin en iyi görülebileceği yerlerden biridir. Selçuklu'lara başkentlik yapan bu şehrin evlatları olarak bu büyük medeniyete vefa göstermek ve sahip çıkmak en çok bizlere düşmektedir. Attığımız adımlarda, yürüttüğümüz projelerde bu kutlu medeniyetin ortaya koymuş olduğu başarılardan ilham alıp günümüze uyarlayarak Türk İslam Medeniyetinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu herkese göstermeliyiz." Dedi.

65.Dönem Kültür Bakanı Avcı: "Projenin tabanını genişletmek gerekiyor"

Konuşmasına projenin himaye edilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve proje paydaşlarına teşekkür ederek başlayan 65. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Türk Dünyası Vakfı Başkanı Nabi Avcı; "Bu tür projelerin başarısı olabildiğince tabanı genişletmekten geçiyor. Zaten projenin adı Türklerin Mirası. Demek ki varisler geçiyor. İşte o varislerin başında da gençler ve çocuklar geliyor. Dolayısıyla projenin tüm bileşenlerinde mümkün olduğu kadar üniversitelerimiz vasıtasıyla üniversite gençliğine ve hocalarımıza, ama aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla okullarımıza, öğretmenlerimize ve dolayısıyla öğrencilerimize ve velilerimize bu mirasın ne olduğunu, bu projenin ne olduğunu, bu projenin neyi amaçladığını, böyle bir projenin neresinde nasıl bulunabileceklerini ve mümkün olduğu kadar onları da bu projenin bir kenarından tutmalarını sağlamanın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu proje aynı zamanda kitleselleşmeye ve kitlesel ilgiye çok açık bir proje." Şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Erdal: "Proje gelecek nesillere ışık olacaktır"

Kültürel mirasımızın nesilden nesile aktarılmasını ve bunun eğitimde kullanılmasını çok önemsediklerini ifade eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal," Türklerin mirası projesi ve beraberinde düşünülen Selçuklu Medeniyeti Müzesi de bu anlamda mirasımızın kültürel değerlerimizin nesilden nesile aktarılması ve gençlerde de eğitimde bunun bir farkındalık ve beraberinde bir eğitim aracı olarak kullanılmasını çok önemsiyoruz. Yaşam boyu eğitimin bir parçası bu. İnşallah bu güzel proje hepimizin gururu olacak ve nesilden nesile aktarılan değerlerimizin birer belgesi olacak" dedi. Konuşmaların ardından çalıştayın diğer oturumları gerçekleştirildi.

SELÇUKLU BELEDİYESİ'NİN GELENEKSEL HALE GELEN YARIŞMALARINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Selçuklu Belediyesi'nin her yaş grubundan yoğun ilgi gören" 8. Online Kitap Okuma Yarışması" ve "Hayat Resim Defterine Sığar "isimli iki yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir gelenek haline gelen, çocuklarla, yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen "8.Kitap Okuma Yarışması" ile çocukların ve gençlerin ekran karşısında geçirdiği zamanı azaltmak ve hayata karşı farklı ufuklar kazandırmak için düzenlediği "Hayat Resim Defterine Sığar" isimli yarışmalarının ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Yazar, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, AK Parti Selçuklu İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Yılmaz, AK Parti Selçuklu Teşkilat Üyeleri, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeler ve davetliler katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "Yaptığımız çalışmalarda çocuklarımızın önceliği büyük."

Selçuklu Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalarda çocukların önceliğinin büyük olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: " Bu akşam,çocuklarımız başta olmak üzere gençlerimiz ve her yaş grubundan hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve gelenekselleşmiş olan iki kıymetli yarışma programımızın ödül törenini icra etmek ve bu vesîleyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın dünyada yegâne olan çocuk bayramını en içten duygularla tebrik ediyorum. Yaptığımız çalışmalar genel itibariyle çocuklarımızın güvenli yarınlarına dokunabilmek, müreffeh bir toplum inşasında gençlerimizin önünü açmaktır. Her ortamda çocuklarımız ve gençlerimizle buluşuyor ve görüyorum ki; Gelişen ve üreten Türkiye yolunda gözümüz hiçbir zaman arkada olmayacak, geleceğimiz emin ellerde, Çocuklarımıza ve gençlerimize güvenimiz tam elhamdülillah. Sizlerin daha iyi imkânlarda ve ortamlarda kendinizi daha çok geliştirmeniz için var gücümüzle bizler çalışıyor, aynı gayreti sizlerden de bekliyoruz. Bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Ülkemizin egemenliği için mücadele etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyor, Vatanımızı Türk yurdu kılan tüm aziz şehitlerimize ve muhterem gazilerimize rahmet diliyorum." dedi.

"HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE DONANIMLI BİR ŞEKİLDE HAZIRLAMAK"

Selçuklu'da eğitim alanında yapılan faaliyetlerle çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı bu alanda yapılan çalışmaları şu şekilde değindi;"8.Online Kitap Okuma Yarışmamız ve "Hayat Resim Defterine Sığar" resim yarışmamızı çok özel temalarda düzenlemiş olup, Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı eğitimcilerimizle neticelendirdik.Öncelikle 8. Online Kitap Okuma Yarışmamızda dereceye giren 10 kitapsever hemşehrimizi tebrik ediyorum.Toplam maliyeti 150.000 Türk Lirası olan yarışma programımıza 2520 başvuru olup, 910 kişi yarışmaya dâhil oldu.Yarışma kitaplarımızda,Selçuklu Medeniyeti ve şehir kültürünü esas aldık.Kitaplar hayat boyu öğrenme yolunda en iyi dostumuzdur. Sekizincisini düzenlediğimiz gelenekselleşen kitap okuma yarışmamızı; çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkin hemşehrilerimize kitap okuma bilinci kazandırma, onları sözcüklerin zengin dünyasıyla buluşturma, araştırmaya yöneltme ve analitik düşünebilmelerini sağlama gayesiyle gerçekleştiriyoruz. Kitaba ve bilgiye ulaşmada sizlere kolaylık sağlamaya devam ediyoruz. Selçuklu Belediyemiz bünyesindeki kütüphanelerimizde her yaştan hemşehrimize hitap eden kitaplar bulunuyor. 98 kütüphanemizde bulunan 600.000'i aşkın kitabımızla ve kütüphanelerimizin sosyal-kültürel etkinlikleriyle şehrimizin kültürel dokusuna katkıda bulunmayı görev biliyoruz. Her yıl yeni yayınlar kazandırarak kütüphanelerimizi güncel tutuyoruz. Sürdürülebilir kütüphaneciliği önemsiyor ve bunun için gerekli kaynağı sağlıyoruz. Medeniyetimizin vârisi çocuklarımız ve gençlerimizin adına yaptığımız faaliyetlerimiz hız kesmeden sürmektedir. Okul dışı öğrenme ortamlarımız bu bağlamda büyük önem arz ediyor:Sille Tabiat Okulumuzda evlatlarımız tabiatla buluşuyor, doğayı keşfediyorlar.Sanat ve Tasarım Atölyemizde öğrencilerimiz sanatla iç içe olup, el becerilerini geliştiriyorlar.Trafik Eğitim Parkımızda çocuklarımız trafik ahlâkı ve bilinci kazanıyorlar.Çocuk Kütüphanemizden anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz nitelikli kitaplarla tanışıyor ve eğlenerek öğreniyorlar.Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademimizde çocuklarımız ve gençlerimiz, toplam 12 atölyemizle,teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişimleri takip ederek, keşfeden ve sorgulayan bir düşünceyle üretime katılmaktadırlar.Hatice Hatun Külliyemizdeki Çocuk Mektebimizde mânevî atmosferde zaman geçiren çocuklarımız dinî ve ilmî programlarda bire bir yer alıp öğrenimlerine devam ediyorlar.Uzaktan Destek Eğitim Merkezlerimizle pandemi döneminde özellikle ücretsiz internetle tablet desteği ve huzurlu ders çalışma ortamı arayan gençlerimize sunduğumuz hizmetlerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bir diğer faaliyetimiz olan Selçuklu Belediyesi Sanat Akademimizde ise; kişisel gelişim, müzik ve sahne sanatları alanlarında birçok evladımız ve hemşehrilerimiz eğitim görmektedir. Özgüvenleri tam, kendilerini iyi ifade eden bir nesil için Sanat Akademimiz başlangıçtan bu yana halkımızın yoğun ilgisiyle hizmetlerine devam etmektedir.

"RESİM YARIŞMAMIZLA ÇOCUKLARIMIZIN HAYAL GÜÇLERİNİ GELİŞTİRMELERİNE VESİLE OLDUK"

Her şeyin hayal etmekle başladığını ve bu konuda resim yarışmasıyla çocukların kendilerini geliştirmelerine katkı sunduklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı: "Diğer programımız olan"Hayat Resim Defterine Sığar" resim yarışmamızı; çocuklarımızın ve gençlerimizin duygu ve düşüncelerini renklerle kağıda yansıtmalarını sağlama ve hayal güçlerini geliştirmeleri amacıyla düzenledik.Toplam maliyeti 1.250.000 Türk Lirası olan yarışma programımız üç kategoride çeşitli temalarda planlandı. Resim defteri ve boyalarının bulunduğu resim çantalarını ikamet ettikleri mahalle tesislerinden alan yarışmacı evlatlarımız, yaptıkları birbirinden güzel resim çalışmalarını yine bu tesislere güvenle teslim ettiler. Yarışmamıza Selçuklu ilçemizde ikamet eden yaklaşık 6000 çocuğumuz ve gencimiz başvurmuş, 845 katılımcı resimlerini teslim ederek jüri değerlendirmesine katıldılar. Resimlerimizi,İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı öğretmenlerimizden oluşan jürimizle değerlendirerek derecelendirdik ve hak eden katılımcılara ödüllerimizi birazdan ulaştıracağız. Bugün burada sizlerle toplam 53 ödülümüzü dereceye giren yarışmacılarımıza takdim ederek, Resim Yarışmamızda sergileme ödülü kazanan 47 katılımcımıza da ödüllerini posta yoluyla ulaştıracağız.İki özel yarışmamızda da dereceye girerek ödüle layık görülen evlatlarımızı tebrik ediyor;kitaplarla bağlarınızı dâim tutmanızı, duygu ve düşüncelerinizi renklerle aktarma yolunda sanat sevginizin de devamını diliyorum.Sizleri önemsiyor, gelecekte bu kürsülerde sizleri görüyoruz. Bu emaneti sizlere devredinceye dek, ekip arkadaşlarımızla birlikte, sizler için var gücümüzle çalışmaya gayret edeceğiz. Geleceğimizin teminatı siz değerli evlatlarımızı sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan protokol heyetimize ve değerli ailelerimize teşekkürlerimi arz ediyorum.

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer: "Selçuklu'da gençlerimiz sanat ve kültürle iç içe"

Sözlerine tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak başlayan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer: "Selçuklu'da sosyal , kültürel faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. Başkanımızın ifade ettiği gibi hemen hemen her hafta birden fazla etkinliğe şahitlik ediyoruz. Günlerimiz, akşamlarımız dolu dolu geçiyor. Hem edebiyat hem sanat, hem güzel sanatlar bunların hepsi aslında gelişmiş bir toplumun en önemli göstergelerinden. Özellikle gençlerle ilgili bu sanal dünyanın tuzaklarından ve karmaşasından uzaklaştırıp onları gerçek dünyamızın güzellikleriyle buluşturmak bu yüzden oldukça önemli ben başkanımıza ve ekibine bu konudaki çalışma ve gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından iki kategoriden oluşan ve dereceye giren "8.Online Kitap Okuma Yarışması" ile üç kategoriden oluşan "Hayat Resim Defterine Sığar" yarışmasında dereceye giren yarışmacıların birbirinden güzel ödülleri Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Tören, tüm yarışmacılar ve protokolün günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi

SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET PEKYATIRMACI: "BOSNA İLE KARDEŞLİK BAĞIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRİYORUZ"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bir dizi ziyaret ve etkinlik için Bosna Hersek'e ziyarette bulundu. Başkan Pekyatırmacı ziyaret kapsamında kardeş belediye Stari Grad ve Novi Grad Belediye'lerinin ev sahipliğindeki programlara katıldı.

Balkan topraklarındaki ecdat yadigarı Bosna Hersek'le her platformda iş birliği ve kardeşlik bağını kuvvetlendiren Selçuklu Belediyesi bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bu çalışmalar kapsamında bir dizi etkinlik ve temas için ziyarette bulundu.

Başkan Pekyatırmacı Bosna ziyaretinde Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyesi Novi Grad Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Semir Efendic'le istişare toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra Kurtuluş Günü sebebiyle Saraybosna'ya geçen Başkan Pekyatırmacı kardeş belediye Stari Grad Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı İbrahim Hadzibayric'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette iş birliği kapsamında istişareler gerçekleştirildi. Stari Grad'daki temaslar kapsamında ise Türkiye Maarif Vakfı, Konya Büyükşehir Belediyesi , Selçuklu Belediyesi, Saraybosna Büyükşehir ve Stari Grad Belediyeleri ile ortaklaşa kurulan Meslek Edindirme Kursları'nın sergi açılışı Gazi Hüsrev Bey Medresesi Hanikah'ında yapıldı.

BOSNA İLE GÖNÜL BAĞIMIZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR

Bosna Hersek'in ev sahipliğinden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "Selçuklu Belediyesi'nin Bosna Hersek ile olan tarihi ve kültürel bağları her geçen gün daha da kuvvetleniyor. Biz bu topraklara her gelişimizde kardeş özlemimizi gideriyoruz ve ecdadımızı birlikte yad ediyoruz. Bu ziyaretimizde Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Novi Grad Belediyesi, Kardeş Belediyemiz Stari Grad Belediyelerimize yaptığımız görüşmelerle gerçekleştirdiğimiz iş birliği toplantılarımızla kardeşlik bağlarımız daha da kuvvetleniyor. Temaslarımız kapsamında önemli çalışmalara imza atılan ve meslek edinme anlamında ciddi bir misyon üstlenen, Türkiye Maarif Vakfı, Konya Büyükşehir Belediyesi , Selçuklu Belediyesi, Saraybosna Büyükşehir ve Stari Grad Belediyeleri ile ortaklaşa kurulan Meslek Edindirme Kursları'nın sergi açılışını da gerçekleştirmiş olduk. Ben tüm ziyaretimiz boyunca bize yakın ilgi gösteren Novi Grad Belediye Başkanımız Semir Efendic'e, kardeş belediyemiz Stari Grad Belediye Başkanımız İbrahim Hadzibayric'e ve tüm Bosnalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Polis Haftası'nda Selçuklu'da Anlamlı Açılış

SELÇUKLU İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE CUMHURİYET POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi'ne kazandırılan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği düzenlenen törenle açıldı. Ayrıca programda Selçuklu Belediyesi tarafından polis teşkilatına tahsis edilen iki aracın da anahtar teslimi gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda modern ve konforlu tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yazır Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve Emniyet Teşkilatına tahsis edilen Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği binası düzenlenen törenle açıldı. Merkezin açılışının Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümünde yapılması da açılışa ayrı bir anlam kattı. Programda Selçuklu Belediyesi tarafından emniyet teşkilatına tahsis edilen 2 aracın da anahtar teslimi yapıldı.

Açılış törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Remzi Karaarslan,Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut,Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Bodrum, zemin ve üzerinde iki kattan oluşan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü binası içerisinde 4 adet nezarethane, teknik alanlar, bürolar, toplantı odası, mutfak, çok amaçlı salon, yemek salonu, çalışma odası, aktivite ve kondisyon odası, soyunma odası, duşlar ve 475 metrekarelik yeşil alanın yanı sıra 36 araçlık otopark yer alıyor. Karakol Binası olarak planlanan daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen bina 6 milyon 452 bin TL'ye mal oldu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; "Önemli bir ihtiyacı kısa sürede karşılamış olduk"

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak; altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür ve sanattan eğitime, spordan sağlığa birçok alanda ilçemizin yaşam kalitesini artıran projeler üretmeye, hizmetler sunmaya devam ediyoruz.

İlçemizin en fazla nüfus oranına sahip olan Yazır Mahallemize kazandırmış olduğumuz polis merkezi binası da bu hizmetlerimizden bir tanesi. Mahallemizin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı, hamdolsun bu ihtiyacı kısa sürede çözüme kavuşturduk. 2 bin 60 metrekare alan üzerine kurulu olan polis merkezimizin belediyemize maliyeti toplam 6 milyon 452 bin Türk Lirası oldu. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkez Amirliği'nin Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.

BAŞKAN PEKYATIRMACI; "SELÇUKLU'YU HAK ETTİĞİ SEVİYEYE ULAŞTIRANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ"

Selçuklu Belediyesi'nin devam eden yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Pekyatırmacı; "Selçuklumuzu sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve spor alanlarında hak ettiği seviye ulaştırana kadar; gönül belediyeciliği ilkesiyle ve hizmet aşkıyla, durmak yok yola devam diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Yazır Mahallemizde yapımına devam ettiğimiz 32 derslikli ilkokul binamızda artık son aşamaya geldik. Buraya Konya'mızın en güzel okullarından birini inşa ediyoruz. İnşallah yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte çocuklarımız burada eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olacaklar. Yine Bosna Hersek Mahallemizde yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizi de ilçemize kazandıracağız inşallah. Bedir Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz sağlık ve sosyal tesisimizde ise çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yine Yazır ve Sancak mahallelerimize kazandıracağımız kapalı pazar alanlarımızda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yatırımlarımızla birlikte farklı alanlardaki birçok projemizin hazırlık ve ihale süreçlerinin de ayrıca devam ettiğini belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

KONYA İL EMNİYET MÜDÜRÜ DİNÇ "YENİ HİZMET BİNAMIZ VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ VE MODERN HİZMETİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'nin açılışına katılan protokol üyelerine teşekkür eden Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç,"Huzur ve güven şehri Konya'mızın Selçuklu ilçesinde, vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için Selçuklu Belediyesi ile yapılan mutabakatla 25.11.2020 tarihinde yapımına başlanılan binamız 2022 yılı Mart ayında bitirilmiş olup, bu gün itibariyle Emniyet Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Eskiden polis lojmanları altında yetersiz bir alanda hizmet veren Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz birlikte modern bir binaya taşınmıştır. Yeni hizmet binamızın Türk Polis Teşkilatının 177. Yıldönümü olan 10 Nisan Haftasında açılması bize ayrı bir mutluluk vermiştir. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından, İlçe

Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılan 2 araçta, vatandaşımıza daha iyi ve modern hizmet vermenin önünü açacaktır. Böyle güzel bir hizmet binasının yapılmasına yardımcı olmasından dolayı, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Değerli meslektaşlarım birçok şehit ve gazi veren Emniyet Teşkilatımızın, böyle modern binalarda vatandaş odaklı daha iyi güvenlik hizmeti vereceğine inancım tamdır. Yeni binamızın Teşkilatımıza ve Konya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca binamızın yapımını tamamlarken ilçe emniyet müdürlüğümüz tarafından bize 2 adet araç ihtiyacı olduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine hemen harekete geçtik ve 2 tane aracın da teminini gerçekleştirdik." dedi.

BAŞKAN ALTAY "KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ GÖRÜYORUZ"

Konya'nın kadim bir başkent olduğunu ve aynı zamanda birçok açıdan da öne çıkmış bir şehir olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," Özelliklerinden birisi de bir huzur şehri olması. Ölçeğindeki büyük şehirlere göre suç oranlarının çok az olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bunda emniyet teşkilatımızın, güvenlik güçlerimizin çok büyük katkısı var. Bugün Polis Haftasındayız. Teşkilatımızın kuruluşunun 177. Yılı. Nice yüzyıllara diye temennide bulunuyoruz. Özellikle şehrimizin güvenliğinde çalışan tüm polis kardeşlerimize tekrar şehrimiz adına ben teşekkür ediyorum. Konya Modeli diye tabir ettiğimiz bir belediyecilik var. Bunu son günlerde daha sık kullanıyoruz. Bu aslında laftan ibaret bir cümle değil. Bir koordinasyonun işareti. Bugünde gördüğünüz gibi hem karakolun yapımı hem arka tarafta okulun yapımı vesilesiyle belediyelerimiz ihtiyaç duyulan her yerde görev almaya devam ediyorlar. Bu tesisin Polis teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle pandemi dönemi için özel bir teşekkür etmek istiyorum polis teşkilatımıza. Hepimizin en yakınlarını bile ziyaretten imtina ettiği, tedirgin olduğu zamanlarda polis kardeşlerimiz özellikle 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın ve diğer vatandaşlarımızın ihtiyacını görmek için cansiperane bir şekilde görev aldılar. Allah onlardan razı olsun. Bugün artık maskesiz günlere doğru yaklaştığımız bir dönemde o zor günlerde yapılan fedakarlıkları daha asla unutmamak gerekiyor. İnşallah Rabbim bizi böyle imtihanlardan korusun. Ben tekrar tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmac'ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet" şeklinde konuştu.

VALİ ÖZKAN: "TÜM KURUMLARIMIZ NASIL DAHA İYİ HİZMET EDERİZİN DERDİNDELER"

Açılışta konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan: " Açılışın polis haftasına denk gelmesi gayet güzel bir tevafuk. Öncelikle binanın hayırlı uğurlu olmasını sağlık ve sıhhatle kullanılmasını temenni ediyorum. Şehrimizde gerçekten güzel bir dayanışmayla güvenlik kamu hizmetini güzel bir şekilde icra etmek üzere hem emniyet teşkilatımızı hem de el birliğiyle çalışıyor. Türk Polis Teşkilatı'nın kabiliyetine artırma ve vatandaşa daha iyi hizmet etmek için hangi katkıyı sunabilirizin yarışı içindeler. Yapılan çalışmalardan dolayı Selçuklu Belediyemize, Büyükşehir Belediyemize diğer ilçe belediyelerimiz Karatay ve Meram belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda sağlıkla ilgili eğitimle ilgili alanlarda da çalışmalar yürütüyorlar. Şehrimizin bir özelliği, güzelliğidir bu. Konya'daki insanlarımızın teveccühüne mazhar olmuş olarak Konyalı insanlarımızın istediği budur. İnsanımızın yaşam kalitesini artırmak, sağlıktan, eğitimden daha iyi yararlanmak Kamu düzeninin sağlanması, toplumun güvenliğinin sağlanması açısından polis teşkilatımız önemlidir. Kamu özgürlüklerinin güvencesi için Anadolu evlatlarından müteşekkil Türk Polis Teşkilatı'nın milletimizin de hem teveccühüne hem de duasına mazhar. Bunun da özellikle altını çizeyim. Türk Polis Teşkilatı'nın bu çeteler karşısında kayıt dışı ekipler arasında her türlü kutsal değerimizi istismar eden çevrelere karşı müteyakkız olmasında kendi menfaatlerini kendi akideleri ve dini haline getirerek araç haline getiren diğer çetelere yönelik bu mukameveti milletimizin ve kamu hizmetlerinin güvencesi olduğunu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği dualarla açıldı. Protokol açılışın ardından binayı gezerek incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi çini yarışmasını ikinci kez düzenliyor

'YAŞAYAN MİRAS' GEÇMİŞİ GÜNÜMÜZE YANSITACAK

Selçuklu Belediyesi geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği 'Yaşayan Miras' çini yarışmasını bu yıl ikinci kez düzenliyor. Başvuruları başlayan yarışmaya katılımcılar 26 Ağustos'a kadar eserlerini gönderebilecekler.

Selçuklu Belediyesi tarihi gelenekleri canlandırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği 'Yaşayan Miras' isimli çini yarışmasını bu yıl ikinci kez düzenliyor. 10 Nisan tarihi itibari başvuruları başlayan yarışmaya katılmak isteyenler gerekli belgeler ve eserlerini 26 Ağustos'a kadar gönderebilecek.

Yarışmacılar üretim aşamasında istedikleri tüm teknikleri kullanarak Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu dönemini yansıtan özgün eserler ortaya çıkaracak. Kaşi, Evani ve Seramik kategorilerinde düzenlenen yarışmaya katılımcılar bu üç kategoriden sadece birine eser gönderebilecekler. Yarışma kapsamında her kategoride birincilere 15 bin, ikincilere 10 bin, üçüncülere 7 bin TL ödül verilecek. Her kategoride sıralamaya giren ikişer kişiye ise mansiyon ödülü 4 bin, sergilenecek eserlere ise 2'şer bin TL ödül verilecek.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "Çini'nin tarihimizde önemli bir yeri var"

Kadim çini geleneğine verdikleri öneme dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "Selçuklu Belediyesi olarak kültürel varlığımıza ve sanata dair çalışmalara her zaman en büyük değeri ve önemi vermeye çalışıyoruz. Türk sanat tarihinde seramik sanatının özel bir yeri vardır. Tarihsel sürece bakıldığında seramik üretimi yapan ilk toplumlardan biriyiz. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak bu sanatın değerini biliyor yaşatmak için çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz yarışmada çok güzel eserler yarışmaya katılmıştı. İnşallah bu yıl da daha güzel eserlerin yarışmamıza katılarak jüri üyelerimizi biraz zorlamalarını temenni ediyorum. Yarışmamıza katkı veren jüri üyelerimize, belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediyesi kültür hayatına yeni bir eser daha kazandırdı

İPEK YOLU KONAKLARI TARİHE TANIKLIK EDECEK

Selçuklu Belediyesi Türk Tarihinde önemli bir yere sahip olan ipek yolu üzerinde yer alan hanlar ve kervansarayları 'İpek Yolu Konakları' isimli eserle ortaya çıkardı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, hazırlanan eserin kültür hayatına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Selçuklu Belediyesi yayın hayatına yeni eserler kavuşturmaya devam ediyor. Daha önce Büyük Selçuklu Mirası, Anadolu Selçuklu Mirası Çağı ve Selçuklu Dönemi Saraylar ve Köşkler eserlerini yayın hayatına kazandıran Selçuklu Belediyesi, son olarak İpek Yolu Konakları eserini hazırladı. Profesör Doktor Osman Eravşar tarafından kaleme alınan eserde Orta Çağ döneminde Çin'den Avrupa'ya uzanan İpek Yolu olarak adlandırılan ticaret yolu üzerinde yer alan hanlar ve kervansaraylar hakkında bilgi veriliyor. İpek Yolu Konakları eserinde Selçuklu döneminde kervansarayların konaklama merkezi yanında ticaretin gelişmesi ve ülke güvenliğine sağladığı katkıdan bahsediliyor.

İki ciltten oluşan eser Selçuklu dönemi hanları ve kervansarayları hakkında en kapsamlı çalışmayı yapan Kurt Erdmann'ın yöntemleri kullanılarak hazırlandı. Eserde yer alan fotoğrafların büyük çoğunluğu ise Prof. Dr. Osman Eravşar'ın şahsi arşivinden çıkarılarak tarihi yansıttı.

Başkan Pekyatırmacı; "Tarihimizi gün yüzüne çıkaran eserler ortaya çıkarıyoruz"

Kültür hayatına yeni kazandırılan eserlerle katkı sağlamaya devam ettiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak temel belediyecilik faaliyetlerimizin yanında spordan kültüre, eğitimden sosyal yaşama birçok anlamda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında tarihimizde önemli yer edinmiş mekanları, konuları ortaya koyduğumuz eserlerle gün yüzüne çıkarıyoruz. Tarihimizde önemli bir yeri olan ipek yolunda yer alan hanlar ve kervansarayları da İpek Yolu Konakları isimli eserimizle gün yüzüne çıkardık. Selçuklu döneminde önemli bir yere sahip olan ipek yolu boyunca kurulan hanlar ve kervansaraylar hem konaklama hem de güvenlik anlamında devletlerimize katkı sağlamıştır. Bu eseri hazırlayan Profesör Doktor Osman Eravşar hocamıza kitabı hazırlamamızda büyük katkıları bulunan İbrahim Dıvarcı hocamıza ve kültür ekibimize teşekkürü bir borç bilirim. İnşallah bu eserler tarihi günümüze yansıtmada önemli kaynaklar olarak raflardaki yerini alacaktır." şeklinde konuştu.