Türklere bir yılda 23 ülkede 316 saldırı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkleri hedef alan saldırıları 4 dilde rapor haline getirdi. 2021'de Türklere yönelik 316 saldırı kayıt altına alındı. İlk sırada ise “nefret söylemi” var.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışındaki Türk vatandaşlarını doğrudan ya da dolaylı olarak hedef alan saldırıların yer aldığı "Yurt Dışındaki Türk Varlığını Hedef Alan Saldırılar Raporu"nu yayımladı. 2021'de kayıt altına alınan saldırıların yer aldığı rapor, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak 4 dilde yayımlandı.

45 VATANDAŞ YARALANDI

Rapora göre, 2021'de Almanya'da 132, Hollanda'da 43, Fransa'da 38 olmak üzere 23 ülkede Türklere yönelik 316 saldırı kayıt altına alındı. Yurt dışındaki Türklere yönelik nefret saikli saldırılarda 2020'de en az 36 kişi yaralanırken; 2021'de en az 45 Türk vatandaşının yaralandığı tespit edildi. 2021'de kaydedilen ve bir kısmı girişim seviyesinde kalan 22 kundaklama olayının 6'sında camiler hedef alındı.

172 VAKA KAYITLARA GİRDİ

En fazla gerçekleşen saldırı türü, önceki yıllarda olduğu gibi 172 vaka ile "nefret söylemi" oldu. Bu vakalar içinde, medya ve sosyal medyada yer alan nefret içerikli mesajların yanı sıra Türkler ve ilgili kuruluşlarına gönderilen tehdit ve nefret mektupları da yer alıyor. Rapora, YTB'nin internet sitesindeki "Nefret Suçları ve Ayrımcılıkla Mücadele" portalından ulaşılabiliyor. Portalda hukuki bilgiler de yer alıyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

1- Fransız polisi, elleri arkadan kelepçeliyken Keskin'i nezaretteki bankın üzerine yüz üstü yatırıyor.

2- Diğer polis ise Keskin'in hareket etmesini engellemek için vücuduna dirseğiyle baskı yapıyor.

3- Polisler 3 dakika boyunca Keskin'in kelepçelerini açmaya çalışıyor.

4- Keskin tepki vermeyince endişeye kapılan polisler kolunu yukarı kaldırıp aşağı bırakıyor.

SAPASAĞLAM GELDİ ÖLÜSÜ ÇIKTI

Fransız polisinin geçen yıl gözaltına aldığı ve ters kelepçe takarak yüz üstü yatırdığı 35 yaşındaki Türk asıllı vatandaş Merter Keskin'in nasıl öldüğüne dair yeni görüntüler ortaya çıktı. AA'nın ulaştığı görüntülerde Keskin'in karakola polisler eşliğinde geldiğinde ellerinin arkadan kelepçeli olduğu ve sakince yürüdüğü görülüyor. Olaya ilişkin bir diğer görüntüde ise nezarette bankın üzerinde hareketsiz duran Keskin'in nefes alıp almadığını polisler kontrol ediyor, ardından bir memur Keskin'in kolunu yukarı kaldırıp aşağı bırakıyor. Bir süre sonra iki polis hareket etmeyen Keskin'i tutarak yere yatırıyor, polislerden biri Keskin'in tişörtünü çıkararak tepkisini ölçmek için yüzüne iki tokat atıyor ve kalp masajı yapmaya başlıyor. Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre, polis kalp masajına Keskin'in nefes almadığını anladıktan yaklaşık 2 dakika sonra başlıyor. Bulunduğu yerde hareketsiz yatan Keskin'in sağlık ekiplerinin intikal etmesiyle öldüğü anlaşılıyor ve ölüm tarihi ve saati 13 Ocak 2021 saat 05.00 olarak kayıtlara geçiyor.