Türkkan'a tepkiler dinmedi

Şehit yakınları ve gaziler 9 ilde, Bingöl'de şehit ağabeyine ağza alınmayacak bir küfür kullanan Lütfü Türkkan'a tepki göstermek için yürüyüş düzenledi. Şehit kardeşine küfreden İP'li vekil için görevden istifa formülü bulundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl programına katılan İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, şehit ağabeyine küfrederek Türkiye'nin gündemine oturdu. Birçok ilde yüzlerce şehit ve gazi yakınları sokaklara döküldü.

BAYRAKLARLA YÜRÜYÜŞ

Bingöl'de aileler, ellerinde Türk bayrakları ve "Şehidime dokunma", "Onlar bize emanet" yazılı dövizler ile meydanlarda miting gerçekleştirdi. Bolu kent meydanında bir araya gelen yaklaşık 50 şehit ve gazi ailesi, siyah çelenkle İyi Parti Bolu il binasına kadar yürüyerek, burada basın açıklaması yaptı. Bitlis'ten de aynı görüntüler geldi. Tatvan İlçesi'nde bir araya gelen şehit yakınları için basın açıklaması okuyan Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Aytürk Uslu, Türkkan'ı kınadı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İzmir Şubesi de Türkkan'ı kınamak için Konak Meydanı'nda bir açıklama yaptı. Ağrı'da da Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan şehit yakınları, gaziler ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ellerinde 150 metre uzunluktaki Türk bayrağıyla yürüyüş düzenledi.

İSTİFAYLA YETİNDİLER

Lütfü Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'in talebiyle İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti. İYİ Parti TBMM Grubu, Lütfü Türkkan'ın yerine yeni grup başkanvekili seçmek üzere olağanüstü toplanacak.

Türkkan'ın partiden istifasının ise söz konusu olmadığı öğrenildi.