Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci gibi göstermişti... Netflix'e Rum dizisi tepkisi!

Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci gibi gösteren Rum yapımı Netflix dizisi ‘Famagusta'ya tepki yağdı. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Türk askeri olmasa yine kan dökerler” dedi.

Rum tezleri üzerinden 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı hedef alan 'Famagusta' (Mağusa) adlı Netflix dizisine tepki yağdı.

SOYKIRIMA UĞRAYAN TÜRKLER

AKŞAM'ın gündeme getirdiği skandal diziyle ilgili konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tarihi gerçeklerin saptırıldığını söyleyerek, "Bugün Gazze'de olanların benzeri Kıbrıs'ta yaşanmış, bütün dünya izlemişti" dedi.

MEHMETÇİK BİZİM GÜVENCEMİZ

1974'teki hakeratın Kıbrıs Türkü'nü soykırımdan kurtaran bir askeri müdahale olduğunu belirten Tatar, "Mehmetçiğimiz olmasa bugün yine o dönemlerdeki çatışmalara benzer şeyler yaşayabiliriz" dedi. Ersin Tatar, Türk yapımcılara Kıbrıs Türklerinin yaşadıklarını dünyaya duyurmaları için dizi ve belgesel yapmaları çağrısında bulundu.

KARA PROPAGANDA KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de gerçekleri saptıran diziye şu sözlerle tepki gösterdi: "Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz. Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz."

DIŞİŞLERİ: GERÇEKLERİ SAPTIRMAYA YÖNELİK NAFİLE GİRİŞİM

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla diziye tepki gösterdi: "Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir. Kıbrıs gazilerimizi saygı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

AKŞAM skandal diziyi 30 Ağustos'ta "Netflix Rum'a Borazan Oldu" başlığıyla gündeme getirmişti.