Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme! Saldırgan tutuklandı

Nişantaşı'nda başörtülü akademisyen Neşe Nur Akkaya ile arkadaşına saldıran Eray Çakın hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. İTÜ öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ile arkadaşına başörtülü oldukları için saldıran Eray Çakın kin ve düşmanlığa alenen tahrik'', ''aşağılama'' ve ''silahla kasten yaralama'' suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme Çakın hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme yaşandı. İTÜ öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ile arkadaşı başörtülü oldukları için Nişantaşı'ndaki bir parkta saldıran Eray Çakın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Çirkin saldırı, önceki gün Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'nda yaşandı. İTÜ öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta sohbet ederken, Eray Çakın isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu tacizine maruz kaldı. Çakın, genç kızlara "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere... Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun" diyerek bağırdı. Neşe Nur Akkaya, "Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin" diyerek tepkisini dile getirdi. Çakın bu sözler üzerine elindeki termosla Akkaya'nın başına vurmaya başladı. Talihsiz genç kız, aldığı darbelerle yere yığılarak bayıldı. Araya giren vatandaşların ihbarıyla parka gelen polis Çakın'ı gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan Akkaya, darp raporu alarak Çakın'dan şikayetçi oldu. Çakın ifadesinde nefret söyleminde bulunduğunu itiraf etti.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Saldırganın arkadaşları da saldırıya şahit olduklarını beyan etti ancak Çakın serbest bırakıldı. Akkaya'nın kardeşi Akif Akkaya Çakın'ın serbest bırakılmasına "Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi? Bu faşist düşünceli şahıs tutuklansın" diyerek tepki gösterdi. Saldırganın serbest bırakılması üzerine sosyal medyada çok sayıda başlık açıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı H. Tahsin Usta "Biz ilçemizde yaşayan kadınların kıyafet ve yaşam şekillerine saygı duyuyoruz" dedi.