Türkiye'ye bayram müjdeleri

Esnafa, memura emekliye müjde. Başkan Erdoğan, bayram öncesi memurlar ve esnaf için yeni müjdeleri paylaştı, ihtiyaç sahibi ailelere desteğin arttırılacağını açıkladı.

Başkan Erdoğan, memur, emekli ve esnaf için bayram müjdelerini paylaştı:

* Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz.

* KOSGEB aracılığıyla 5 milyar liralık yeni destek programı başlatıyoruz.

* Mikro işletmelere 30 bin, küçük işletmelere 75 bin liraya kadar kredi verilecek. Bu krediler 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak.

* Esnafa 1000 lira gelir desteği ile 750-500liralık kira desteğinin süresini 1 ay uzatıyoruz.

* TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerin taksitlerini 1 Temmuz'a erteliyoruz.

* İhtiyaç sahibi ailelere verilen nakdi yardımı 1100 TL'ye çıkartıyoruz.

* İş sözleşmesi fesih yasağını 30 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

* Emeklilere bayram ikramiyelerinin 1000 liradan 1100 liraya çıkarılmasını öngören teklif, TBMM'de kabul edildi. Ayrıca yeni düzenlemeyle, ibraz süresinin son günü 31 Mayıs olan çek ve senetler ibraz edilemeyecek, icra ve iflas takibi başlatılamayarak, ihtiyati haciz kararı verilemeyecek.

Başkan Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Ürün Lansmanı'na katıldı. Erdoğan yerli ve milli imkanlarla üretilen araç ve mühimmatları inceledi.

SAVUNMADA DIŞA BAĞIMLILIK BİTTİ

Başkan Erdoğan, "Artık uçak bombalarımız, mühimmatımız, füzelerimiz ve harp başlıklarımızın patlayıcıları konusunda kimseye bağımlı olmayacağız" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda katıldı. "Son 19 yıldır savunma sanayimizi her alanda yüksek teknolojiye araştırma ve geliştirmeye dayalı yerli üretimi ayağa kaldırmak için yoğun çaba harcadık" diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti:

DÜNYADAKİ TEK YAPIYIZ

"Bugün kurumumuz tüm kalibrelerdeki silah ve mühimmatı tek çatı altında üretebilen dünyadaki tek yapıdır. Ülkemiz uçak bombalarında yeni nesil mühimmatlarının dolumunda füze yakıtı, harp başlıklarında kullanılan bu ürünü hep yurt dışından ithal ediyordu. 1 yıl gibi kısa sürede yerli imkanlar ve milli teknolojiyle kamu özel işbirliğiyle bu tesis kuruldu. Artık uçak bombaları, mühimmat, füzelerin harp başlıkları patlayıcılarında hamdolsun kimseye bağımlı olmayacağız. Fırtına ve panter gibi obüslerimizin sevk sistemi olan modüler barut üretim hatlarımızın da açılışını yapıyoruz. Türkiye'nin motor konusundaki dışa bağımlılığını bitirecek yeni teknolojilerin ilk örneğini bugün görme imkanına kavuştuk. Yol yapma menzili 700 saati, savaşma süresi 10 saati bulan motor konusunda dışa bağımlılığı bitiren projede görev alan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burada şahit olduğumuz bir diğer yenilik de Fatih Sultan Mehmet Han'ın bizzat tasarladığı çağ açıp, çağ kapatan Yavuz ve Fırtına silah sistemleridir. Boran obüsü helikopterle havadan taşımaya uygun 1750 kg. ağırlığı, 1 dakikada atışa hazır hale gelebilmesi, dakikada 6 atış özelliğiyle komanda birliklerimize büyük katkı sağlayacaktır."

KAFTANCIOĞLU 56 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Başkan Erdoğan'a, sosyal medya hesabından hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Kaftancıoğlu'nun 56 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

İFTARDA ASKERLERLE BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan, 4. Kolordu Komutanlığını ziyaret ederek iftarda askerlerle bir araya geldi.

KUT'ÜL AMARE ZAFERİ MESAJI

Başkan Erdoğan, Kut'ül Amare Zaferi'nin 105'inci yıl dönümünde şehitleri andı: "Milletimizin yazmış olduğu eşsiz bir destan olan Kut'ül Amare Zaferi'nin 105. yılında kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum."