Türkiye'nin yazılımcı hamlesinde dev adım

Turkcell ve MEB arasında imzalanan protokolle 6 aylık bir eğitim programıyla yazılımcı yetiştirilecek. Eğitimi tamamlayanlar Turkcell'de istihdam fırsatı kazanacak.

SERDAR SAĞLAM

Millî Eğitim Bakanlığı ile Turkcell arasında imzalanan protokol kapsamında; gençlerin yazılım dünyasına hazırlanması, kodlama alanında yüksek yetkinliklere sahip olması ve bu sayede yerli yazılım ekosistemine nitelikli iş gücünün kazandırılması amaçlanıyor. 'Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım' Programı'nı tamamlayan ve sınavları başarıyla geçen genç yazılımcılar, Turkcell'in yazılım şirketi Atmosware'in yanı sıra Turkcell ve grup şirketlerinde çalışma fırsatına sahip olacak. Katılımcılar, eğitim sonunda hak kazanacakları mesleki yeterlilik sertifikalarıyla farklı şirketlerde de istihdam konusunda önemli bir avantaj elde edecekler. Protokolün imza törenine Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yanı sıra Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu katıldı. Turkcell Akademi tarafından hazırlanan programa lisans ve lisansüstü öğrencileriyle mezunları katılabilecek.

PROGRAM 6 AY SÜRECEK

Başvurusu kabul edilen katılımcılara 'Geleceği Yazanlar Platformu' üzerinden online eğitimler verilecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar daha sonra teknik test ve mülakat sürecine girecek. Bu aşamayı geçen katılımcılar 6 ay sürecek bir bootcamp programına alınacak. Program süresince online ve sınıf içi eğitimlere katılacak gençlere aynı zamanda bire bir mentorluk desteği verilecek. Ayrıca bu kapsamda Turkcell'de iş başında eğitim de alma şansı yakalayacak olan katılımcılar, programı tamamlamalarının ardından, gerçekleşecek sınavlarda başarılı oldukları takdirde Turkcell ve grup şirketlerinde tam zamanlı çalışma fırsatına kavuşacak.

İmza törenine Bakan Mahmut Özer (sağda) ve Bülent Aksu katıldı.

2022'DE LİSE MEZUNLARINA AÇILACAK

Millî Bakanı Mahmut Özer, "6 aylık program sonunda gençlerimizin yazılım alanında istihdam edilmesiyle ilgili süreci başlatacağız. 2022'den itibaren ise dev bir hamle gerçekleştirerek programı lise mezunlarına açacağız" dedi.

GENÇLERE İSTİHDAM KAPISI AÇILIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı'yla imzalanan protokolün, Türkiye'nin yazılımcı ihtiyacının karşılanması noktasında bir ilk olduğunun altını çizen Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, şunları söyledi: "Turkcell olarak, ülkemizin dijitalleşme yolculuğunda üstlendiğimiz öncü ve etkin rolümüzle Bakanlığımızın bu yeni mesleki eğitim programında ilk proje paydaşı olmaktan kıvanç duyuyoruz. Bugün bu projeyle hem ülkemizin hem de Turkcell'in yazılımcı alanındaki ihtiyacını karşılayabilmek için somut ve önemli bir adım atıyoruz. Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım Projesi; gençlerimize istihdamın kapılarını açacak yüksekokul seviyesinde bir mesleki eğitim ve sertifikasyon programı olmasıyla Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor" diye konuştu.