Türkiye'nin önerisini BM kabul etti! 15 Mart İslamofobi ile Mücadele Günü

Türkiye ve Pakistan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) adına sunduğu tasarı, BM Genel Kurulunda kabul edildi. Kararla 15 Mart, BM Genel Kurulu tarafından ‘'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' ilan edildi.

BM Genel Kurulu, Türkiye ve Pakistan'ın sunduğu tasarıya kabul ederek 15 Mart'ı ''Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' ilan etti. Kararda, insan haklarına ve farklı din ve inançlara saygıya dayalı, hoşgörü ve barış kültürü ile küresel diyaloğu teşvik eden uluslararası çabaların güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.Kararda ayrıca dini inançları nedeniyle kişilere ve tüm ibadet yerlerine yönelik her türlü şiddet olayı güçlü bir şekilde kınandı.

İNSANLIK ADINA TEHDİT

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "İslamofobi ve antisemitizm dahil tüm din ve inançlara dayalı her türlü ayrımcılık kabul edilemez ve kınanmalı. İslamofobi bugün insanlığı karşı gerçek ve artan bir tehdit" dedi.

İSLAMOFOBİ VEBA SALGINI TOPLUMLARI ZEHİRLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'na mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı: "İslamofobi tıpkı önü alınamayan veba salgını gibi özellikle Batılı ülkelerde yayılmaya, toplumun tüm kesimlerini zehirlemeye devam ediyor. Sorumsuz basın yayın organlarının da teşvik ettiği nefret atmosferi, Müslümanlarla beraber dili, dini, kökeni ve kültürü farklı olan milyonlarca insanı da olumsuz etkiliyor."

İNSANLIĞIN MESELESİ

"Ukrayna krizi, İslam düşmanlığı ve kültürel ırkçılığın ulaştığı tehlikeli boyutları ortaya koyuyor. Mazlum ve mağdurlar arasında ayrımcılık yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadele sadece Müslümanların değil tüm insanlığın meselesidir. Diğer türlü 2019'da Yeni Zelenda'da, 2021'de Kanada'da yaşanan İslamofobik saldırıların önüne geçemeyiz. Bu konuda Batılı siyasetçilerin, medyanın ve devlet kurumlarının yanı sıra en büyük sorumluluk İslam dünyasına ve kurumlarına düşüyor. Yüz milyonlarca insanı hedef alan bu haksızlık, hukuksuzluk ve ayrımcılık karşısında güçlü tepki göstermeliyiz."

MÜLTECİYE ÇİFTE STANDARDIN KAYNAĞI IRKÇILIK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İletişim Başkanlığı'nın destek verdiği, RTÜK, Diyanet İşleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi ve Ankara Bilim Üniversitesince düzenlenen 2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, başladı.

FAHRETTİN ALTUN: (İletişim Başkanı) "Avrupa'nın savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılara kapılarını açarken, Suriyelilere, Afganlara ya da Afrika'dan gelen sığınmacılara yönelik ayrımcı tavrının motivasyonu İslamofobi ve ırkçılıktır. "

MEHMET NURİ ERSOY: (Kültür ve Turizm Bakanı) "İslamofobi ile en etkili mücadele yolu İslam dünyasının birliği ve beraberliğidir. Çözüm için öne sürülecek her fikrin hayata geçirilmesi bu birliğin gücü ile mümkün olacaktır."

PROF. DR. ALİ ERBAŞ: (Diyanet İşleri Başkanı) "İslamofobi, İslam'ı, şiddet ve terörü besleyen bir ideolojiden ibaret göstererek bunu suni bir korku ile dünya kamuoyunda yaymak için çalışan hain ve karanlık bir projenin adıdır."

EBUBEKİR ŞAHİN: (RTÜK Başkanı) "İslam düşmanı zihinler gazete, dergi, radyo ve televizyon gibi geleneksel kitle iletişim araçlarının yanında dijital medyayı adeta bir nevi silaha çevirdi."