Türkiye'nin en büyüğü olacak... Bahçeli'nin cemevine ilk harç

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bağışladığı arsa üzerine yapılacak Türkiye'nin en büyük Cemevi Külliyesi'nin temeli atıldı. Horasan mimarisiyle inşa edilecek eserin 1 yılda bitmesi planlanıyor.

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu'na hibe edilen Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki arsaya inşa edilecek Horasan Erenleri Hacıbektaş Cem ve Kültür Evi Külliyesi'nin temeli dün törenle atıldı.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, MHP Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Yıldırım ve Filiz Kılıç ile birlikte Horasan Erenleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin katıldı.

60 KİŞİ KONAKLAYACAK

Külliye, Hoca Ahmet Yesevi'nin "Dört kapı, kırk makam" felsefesi doğrultusunda oluşturulan projeyle hayata geçirilecek. "Ya Allah, ya Muhammed, ya Ali" üçlemesine atfen üç ayrı kapalı alana sahip binanın orta alanı cemevi olarak kullanılacak. 12 ay boyunca hizmet sunulacak külliyede, yaklaşık 60 kişinin konaklayabileceği misafirhane, kütüphane, çok amaçlı salonlar, yemekhane gibi birimler bulunacak. İki kattan oluşacak külliyenin bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, "Horasan Erenleri'nin isminin yaşatılması için ismi Horasan Erenleri Cemevi olacak" dedi.