Türkiye'den Suriye'ye başsağlığı: Teröre karşı birlikteyiz

Şam'da kiliseye düzenlenen hain saldırının ardından Türkiye, Suriye halkına başsağlığı diledi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Kaos oluşturmak isteyen terör örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğine inancımız tamdır'' ifadeleri yer aldı.

IHA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye yönetiminin ve halkının, birlik ve beraberliklerini muhafaza edeceğine ve ülkede kaos oluşturmak isteyen terör örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğine inancımız tamdır. Türkiye olarak, Suriye'nin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" denildi.

Dışişleri Bakanlığının, resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Şam'da bugün bir kiliseye yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Suriye halkına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Bu saldırı, Suriye'de istikrar ve güvenliği tesis etme çabalarını hedef almakta, toplumsal huzur ve barışı bozmayı amaçlamaktadır. Suriye yönetiminin ve halkının, birlik ve beraberliklerini muhafaza edeceğine ve ülkede kaos oluşturmak isteyen terör örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğine inancımız tamdır. Türkiye olarak, Suriye'nin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

ÖMER ÇELİK'TEN "SURİYE'NİN YANINDAYIZ" MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gerçekleşen terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Teröre karşı mücadelesinde her zaman kardeş Suriye'nin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Suriye halkına başsağlığı dileyen Çelik, şunları kaydetti:

"Kardeş Suriye'nin güvenliğini ve egemenliğini destekliyoruz. Teröre karşı mücadelesinde her zaman kardeş Suriye'nin yanındayız."