Türkiye'den sert tepki: Avrupa'da PKK bataklığını kurutun

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK'lıların Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına girerek propaganda yapmasına sert tepki gösterdi.

Akşam

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK'lıların Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına girerek propaganda yapmasına sert tepki gösterdi. Yaşananları 'trajik bir hadise' olarak niteleyen Çelik şunları söyledi: "PKK iltisaklı oluşumların bu cüretkarlığı, ilgili ülkelerdeki güvenlik birimlerinin zafiyetini ve ciddiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Terör örgütü yandaşlarının bu eylemini kınıyoruz. Bunu cesaretlendiren ciddiyetsiz tutum münferit bir hadise değildir.

ORTAK TEHDİT

Avrupalı müttefiklerimizi, PKK'ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz. Terör, insanlığın temel değerlerini tehdit eden müşterek bir tehdittir. Bu müşterek tehdide karşı mücadele, kararlılık ve ciddiyet isteyen bir meseledir. Terörle mücadele noktasında Avrupalı ortaklarımızın performansı giderek zayıflamaktadır. Bu da demokratik değerleri savunmasız bırakmaktadır."

AVRUPA ÖNLEM ALMALI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaşanılanları 'skandal' olarak niteledi. Tunç, "Avrupa ülkeleri, gösteri ve ifade özgürlüğü adı altında gerçekleştirilen terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerini önleyecek tedbirleri acilen almalı, ülkelerinde gerçekleşen hukuksuzluklara son vermelidir" dedi.