Türkiye'den AB'ye net mesaj! ''Karşılık veririz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''AB Türkiye aleyhinde ilave kararlar alırsa bunun karşılığını vermek zorunda kalacağız.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündemdeki başlıklara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu toplantı sonrası açıklamasında AB ile yakın diyalog içerisinde olduğunu ve bu ilişkinin umut verici olduğunun altını çizdi.

"AB'NİN TÜRKİYE'YE VERDİĞİ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRMESİ LAZIM"

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisini işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'ye verilen taahhütlerin yerine getirilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu kriterlerden 67'sinin yerine getirildiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun birçoğunu yerine getirmeyen ülkelere esneklik gösteriliyor, Türkiye'ye gelince daha fazla kural şart koşmak doğru değil, AB'nin bu konuda sözünü yerine getirmesi gerekiyor."

"AB'NİN İLAVE KARARLARINA KARŞILIK VERECEĞİZ"

Toplantıda gündemdeki başlıklara dair açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "AB Türkiye aleyhinde ilave kararlar alırsa bunun karşılığını vermek zorunda kalacağız. Bu da çözüme katkı sunmaz" diye konuştu.

DOĞU AKDENİZ VE LİBYA

Doğu Akdeniz ve Libya'daki işbirliği konusunda AB'nin dürüst olmasını beklediklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda hakkaniyet bekliyoruz. AB'nin ara bulucuğuna destek veririz, yeter ki dürüst bir ara bulucu olsun."