Türkiye'de yeni ‘Selçuk Bayraktar'lar yetişmeli

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Yeni bir aydın sınıfına ihtiyacımız var, Selçuk Bayraktar gibi rol modellerin sayısını artırmak istiyoruz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 3'üncü İlim Yayma Ödülleri'nin verileceği tören öncesi Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. "Büyük Ödül", "Sosyal Bilimler" ve "Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri" olmak üzere 3 kategoride ödüller sahiplerini bulmayı beklerken, vakfın 50. yılı dolayısıyla da Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ödüle layık görüldüğü açıklandı.

SANCAR'DAN VİDEO

2 yılda bir düzenlenen ödüller çerçevesinde Sancar'ın ödül gecesine bir video göndereceği belirtilirken Bilal Erdoğan, çok sayıda başarılı öğrencinin yetişmesine imkan sağlayan vakfın Türkiye ve dünyaya bilimsel alanlarda kazanım akademisyenlere değer katma hedefinde olduğunu aktardı. Nitelikli bilimsel çalışmaların ve bilim insanlarının çoğalmasının sağlanmasına katkı sunmayı planladıklarını aktaran Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayii alanında söz sahibi ülkeler arasına girdiğini ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın öğrenciler için bir rol model olduğunu belirtti. "Böyle bir rol modelin gençler için hayatta olması çok kıymetli" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Bizim yeni bir aydın sınıfına ihtiyacımız var ve bu yeni aydın sınıfı Selçuk Bey gibi yerli, milli, kendi milletinin menfaatlerini, değerlerini önceleyen bir aydın sınıfı ortaya olarak ortaya çıkmak durumunda. Dolayısıyla ben o yönüne özellikle çok önem veriyorum. İlim Yayma Ödülleri de işte tam da bu tür rol modellerin sayısını artırmak istiyor."

ERDOĞAN NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NÜ HAK ETTİ

"Nobel, Batı'nın bir ödülü, 120 yılı aşkın bir geçmişi var. Nasıl verildiğini, tespit edildiğini kimse bilmiyor, böyle bir gizlilik içerisinde metodolojisinden haberdar değiliz. Mesela Obama'ya ödül verdiklerinde ben çok yadırgamıştım. Daha başkanlığının en erken döneminde barış ödülü aldı, neyin barışını yapmış, neden? Biz 'Batı kültürünün bir parçası olalım' demiyoruz zaten değiliz. Ama onlar 'Ya bana hizmet edersin ya bana düşman olursun' şeklinde kategorize ediyorlar. Cumhurbaşkanımızı özellikle bu liderliğinden dolayı haz etmiyorlar. Tayyip Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'nü çoktan hak etti. Türkiye'de 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapılması, güneyimizde barışın sağlanmasına, DEAŞ ile mücadeleye kadar... Türkiye Nobel Barış Ödülü'nü haybeye almış birçok insandan çok daha fazla hak etti."