Son Dakika: Türkiye-Yunanistan istikşafi görüşmesi sona erdi

Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleştirilen istikşafi görüşmelerin 61'inci turu sona erdi. Diplomatik kaynaklar, Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerde mevcut durum, son gelişmeler ve atılabilecek adımların ele alındığını açıkladı.

Yunanistan ile Türkiye arasında 5 yıl aradan sonra İstanbul'da gerçekleştirilen 'istikşafi görüşmeler' sona erdi.

DHA'da yer alan haberde görüşmelerde Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes de yer aldı.

Yunanistan heyeti de 2010-2011 turlarında yer alan Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçi Pavlos Apostolides, Aleksadros Kouyou ve İfigenia Kanara'dan oluşuyor. 

Türkiye 61'inci tur istikşafi görüşmelerinde, Yunanistan ile tüm sorunların ele alınmasını, Ege ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin masaya yatırılmasını istiyor.

Görüşmelerin tekrar başlaması kararı, AB ve üye ülkeler tarafından memnuniyetle karşılandı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias görüşmelere olumlu yaklaştıklarını belirtti.

Sona eren görüşmelerin ardından bir açıklama yapılması planlanıyor.

Diplomatik kaynaklar, "Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerde mevcut durum, son gelişmeler ve atılabilecek adımlar ele alındı" açıklamasında bulundu.

İBRAHİM KALIN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı: "Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir." dediç