Türkiye terör koridorunu yerle bir ediyor

TSK'nın 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı harekatıyla Suriye'deki terör koridoruna ilk darbe vuruldu.

Osman Nuri CERİT 

FIRAT KALKANI'NDAN AFRİN’E

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Türkiye terör koridorunu yerle bir etmek için ilk adımı, Cerablus’da attı. Türkiye, 2016’ta düzenlediği Fırat Kalkanı Harekâtı’yla sınırın Suriye tarafındaki 2 bin kilometrekarelik bir bölgeyi DEAŞ’dan temizledi. Şu anda TSK’nın korumasındaki ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki bölge Fırat Nehri’nin batısında Azez’den Cerablus’a dek uzandı.

BÖLGEYE HUZUR GELDİ 

Fırat Kalkanı Harekâtı sadece Türk sınırındaki DEAŞ tehdidini ortadan kaldırmakla kalmadı, PYD’nin koridor kurmak istediği bölgeyi kesip attı. Terör Örgütünün Suriye’de Türkiye sınırı boyunca uzanan bir koridor oluşturmasını engellenmiş oldu. Cerablus, El Bab ve Azez, bölge halkının güvenle yaşayabileceği bir hale dönüştürüldü.

HALK EVLERİNE DÖNDÜ

 Savaş sırasında evlerini terk edenler Türkiye’nin bölgeyi yeniden inşa etmesi ile birlikte evlerine dönemeye başladı. Türkiye terör koridorunun Akdeniz’e ulaşmasını ise İdlib’de oluşturduğu çatışmasızlık bölgeleri ile engelledi. Türkiye Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'e de asker gönderdi.