Türkiye Sıla'ya ağlıyor! Bakanlık'tan yeni açıklama

Sıla Şentürk, internette tanışıp bir süre önce ayrıldığı nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü. Yaşanan olayla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

GÜRKAN ATA

Giresun'da dün Sıla Şentürk (16), ailesiyle yaşadığı evde eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek (21) tarafından öldürüldü. Cani, yanında getirdiği bıçakla genç kızın boğazını kestikten sonra kaçtı. Cinayet anında Sıla'nın annesi ve babasının işte, erkek kardeşinin ise okulda olduğu belirlendi.

İNTERNETTE TANIŞTILAR

Evdeki yatalak babaannenin çığlıklarını duyan komşular, içeri girdiklerinde kızın cesediyle karşılaştı. Zanlı, şehir dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda polis ekiplerince yakalandı. Ankara'da ikamet eden katil zanlısının genç kızla internette tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Gökçek'in Sıla'yı öldürmekle tehdit ettiği belirlendi. Sıla'nın tehditler üzerine devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği ancak 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine evine geri döndüğü ortaya çıktı. Sıla ile barışmak için önceki gün Giresun'a gelen Gökçek'in geceyi bir otelde geçirdiği, dün de cinayeti işlediği eve gittiği tespit edildi.

TÜRKİYE SILA'YA AĞLIYOR

Sıla Şentürk cinayetine spor kulüpleri de kayıtsız kalmadı. Aralarında Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da olduğu birçok kulüp, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda cinayete tepki gösterdi. Binlerce sosyal medya kullanıcısı da çocuk ve kadın cinayetlerine tepki yorumlarında bulundu.

BAKANLIK'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Giresun'da 16 yaşındaki kız çocuğunun öldürülmesine ilişkin hukuki sürecin takip edildiğini, katilin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Giresun'da 21 yaşındaki H.C.G. tarafından öldürülen 16 yaşındaki kız çocuğu S.Ş'ye ilişkin basında yer alan haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

S.Ş. ve H.C.G'nin 2020'de staj için kurulan Whatsapp grubunda tanıştığı ifade edilen açıklamada, "S.Ş. ve H.C.G'nin aralarında duygusal yakınlık gelişmiştir. 22 Mart 2021'de bu ilişkinin S.Ş'nin ailesi tarafından onaylanmaması sebebiyle S.Ş, ailesi tarafından şiddete maruz kalmıştır. Gelişen olaylar neticesinde kız çocuğu ve zanlı birlikte kaçmıştır. Ailenin şikayeti üzerine emniyet kontrol noktasında S.Ş. ve H.C.G, polis memurları tarafından yakalanmıştır." bilgisine yer verildi.

S.Ş. hakkında 25 Mart 2021'de acil koruma kararı alınarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir kuruluşa yerleştirildiği aktarılan açıklamada, bu süreçte H.C.G'nin de hakkında yapılan şikayete istinaden tutuklandığı anlatıldı.

İncelemeler sonucu ve aileyle çocuğun ortak istekleri doğrultusunda, 12 Nisan 2021'de kız çocuğunun, "danışmanlık tedbiri kararı" ile ailesinin yanına döndüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"11 Kasım 2021'de S.Ş. hakkında devam eden istismar davasında aile H.C.G'den şikayetçi olmuş, kız çocuğu ise şikayetinden vazgeçmiştir. Sanığın mahkemeye yüzde 50 oranında engelli olduğuna dair rapor ibraz etmesi ve S.Ş'nin şikayetini geri çekmesi üzerine H.C.G. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiştir. Bunun üzerine baba, S.Ş'nin kurum bakımına alınmasını talep etmiştir. 16 Kasım 2021'de savcılık kararı ile kız çocuğu S.Ş. hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınarak yeniden Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta korumaya alınmıştır. İlerleyen süreçte S.Ş, yeniden H.C.G'den şikayetçi olmuş ve ailesinin yanına dönmek istemiştir. Aile de çocukları S.Ş'yi teslim alma talebinde bulunmuştur. 7 Aralık 2021'de danışmanlık tedbiri kararının devam etmesi kaydıyla kız çocuğu ailesinin yanına dönmüştür."

Danışmanlık tedbiri kapsamında 20 Ocak'ta yapılan en son görüşmede, çocuk veya ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumundan bahsedilmediği ve bu yönde bir başvuruda bulunulmadığı bildirilen açıklamada, "16 Şubat'ta yaşanan cinayetin ardından Bakanlığımız uzmanları, aileyle rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır. 21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN BOZDAĞ'DAN "SILA ŞENTÜRK" AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Giresun'da bıçaklanarak öldürülen Sıla Şentürk'ün canavarca hisle öldürüldüğünü belirterek, sürecin yakın takipçisi olacağını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından, Giresun'da bıçaklanarak öldürülen Sıla Şentürk cinayetiyle ilgili açıklama yaptı.

"Hepimizin yüreği yandı"

Bakan Bozdağ, "İnsanlıktan nasibini almamış biri, 16 yaşındaki Sıla kızımızı hayattan ve hayallerinden kopardı. Hepimizin yüreği yandı. Canavarca hisle işlenen bu cinayetin yakın takipçisi olacağım. Sıla kızımıza Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.