HABER MERKEZİ
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yer alan "Türkiye'nin İran lehine savaşa müdahil olacağı veya Lübnan'a gireceği" yönündeki paylaşımların asılsız olduğunu açıkladı.
Merkezden yapılan bilgilendirmede, Türkiye Cumhuriyeti'nin başından beri savaşın tarafı olmadığını vurgulandı. Açıklamada, Başkan Erdoğan liderliğinde saldırıların bir an önce sona erdirilmesi, savaşın yayılmasının önlenmesi ve kalıcı barışın tesis edilmesi için yoğun diplomatik çaba gösterildiği belirtildi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu tür içeriklerin psikolojik savaşın bir parçası olduğunu ve Türkiye'nin uluslararası alandaki yapıcı rolünü gölgelemeyi amaçladığını ifade etti. Kamuoyuna, yalnızca resmi açıklamalara itibar etme çağrısı yapıldı.