Türkiye İsrail'in yargılanacağı davaya müdahil oluyor... Bakan Fidan: Lahey'e dosya sunacağız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, İsrail'in saldırganlığının bölge için büyük bir tehdit olduğunu belirtirken, ''Netanyahu tüm bölgeyi ateşe vermek istiyor'' dedi. Fidan, Türkiye'nin İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmak için çarşamba günü Lahey'e dosya sunacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, "Her iki ülke de dünyanın önemli eksenini oluşturan bölgemizde güvenlik ve istikrarı öncelemektedir" ifadelerini kullandı.

"ATEŞKESİN SAĞLANMASI İÇİN ÇABALIYORUZ"

Görüşmeye ilişkin konuşan Abdulati, "Gazze'deki ateşkesin temini bağlamında bu zamana kadar ki çabaları anlattım. Masum Filistin halına saldırılar devam ediyor. Orada sivil halk ayrım gözetmeksizin hedef alınmaktadır. Katar'daki kardeşlerimiz, ABD'deki dostlarımızla da temas halindeyiz. Ateşkesin sağlanması için çabalıyoruz. Türkiye ve Mısır olarak ortak görüşe sahibiz. Batı Şeria'da durumun daha da kötüye gitmesinden endişe duyuyoruz. Yerleşimciler provokatör eylemlerine orada devam ediyor. Bunun daha ileriye gitmesinden endişeliyiz" dedi.

"NETANYAHU BÖLGEYİ ATEŞE VERMEK İSTİYOR"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle

İkili ilişkilerimizi güçlendirmek için çalışacağız

İsrail'in saldırganlığı bölge için bir tehdit

Netanyahu tüm bölgeyi ateşe vermek istiyor.

Ukrayna'da işgali suç sayanlar İsrail işgalciliği karşısında üç maymunu oynuyorlar

TÜRKİYE DEVREYE GİRİYOR

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyamızı çarşamba günü Lahey'de sunacağız