Türkiye hainleri dört bir yanda vuruyor

Diyarbakır Kulp'ta 79 şehidin faili 4 terörist jandarma ve emniyetin operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Sınır ötesinde de hainlere ağır darbe vuruldu; Irak'ın kuzeyinde 3, Suriye'de 6, Sincar'da 3, Kamışlı'da 2 hain imha edildi.

Akşam

Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor, hainlere yurt içinde ve sınır ötesinde göz açtırmıyor. Bu kapsamda Diyarbakır'ın Kulp kırsalında tespit edilen 4 terörist, JÖH, PÖH, ATAK helikopterleri ile EGM'nin İHA ve J-SİHA'larıyla düzenlediği ortaklaşa operasyonla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerini şöyle açıkladı: "BTÖ'nün sözde-Orta Saha ve Amed eyalet sorumlusu kırmızı listede aranan Axin Muş kod adlı Hülya Demirer; Lice Ferhat Gücü sorumlusu turuncu listedeki Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay ile gri kategoride aranan Demhat kod adlı Çetin Temel Demhat imha edildi. Bir teröristin kimlik belirleme çalışması ise sürüyor."

Etkisiz hale getirilen teröristlerin 79 şehidin faili olduğu, 339 vatandaşı yaraladığı ortaya çıktı.

TÜNEL KAZARAK ŞEHİT ETMİŞTİ

Bakan Yerlikaya, terörist Hülya Demirer'in 10 hain saldırının talimatını verdiğini belirtti. Yerlikaya, terörist Cihat Ay'ın, 11 Nisan 2017'de Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ek binasının altına tünel kazılarak meydana gelen EYP'li saldırıda 1'i güvenlik görevlisi ile 2'si sivil memur olmak üzere 3 kişinin şehit edilmesi, 118 vatandaşın yaralanması olayının faillerinden olduğunu kaydetti. Çetin Temel'in ise 'gri' kategoride arandığı, örgütün yurt içi yapılanmasında sözde 'Amed Kendal' alanında yer aldığı belirtildi.

KAMIŞLI'DA 2 HAİNE İMhA

Öte yandan MİT ve TSK tarafından Kamışlı'da düzenlenen ortak operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Eymen Ahmet Guli ile 'Hewal Aslan' kod adlı Eman Jolie isimli terörist, SİHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi. Öte yandan MİT, Sincar'da teröristlerin 'Serdeşt Kampı' olarak adlandırdığı yerin yakınında 3 teröristi SİHA ile imha etti. Teröristlerin "Dindar Avesta" kod adlı Reso Kasım, "Piran Pir" kod adlı Hacı Fahro ve "Çiya Feqir" kod adlı Kemal İlyas oldukları öğrenildi.

MİT, SİHA İLE VURDU, LÜKSEMBURG ÜZÜLDÜ!

Geçtiğimiz cuma günü Münbiç kırsalında MİT'in SİHA'larla düzenlediği operasyonda sözde YPJ komutanı "Şervin Serdar" kod adlı İman Mahmud Derviş, "Nucan Öcalan" ve "Canda Cudi" kod adlı iki PKK'lı kadın teröristle birlikte etkisiz hale getirildi. Örgütte Münbiç sorumlusu olan Derviş'in, Türkiye'ye saldırı hazırlığı yaptığı tespit edildi. Teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili, Lüksemburg Dışişleri Bakanlığı'ndan skandal bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Lüksemburg Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz Cuma günü Münbiç'te Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) mensubu 3 kişinin drone saldırısıyla öldürülmesinden derin üzüntü duymaktadır. Bakanımız, DAİŞ'e karşı ortak mücadeleye desteğini ifade etmek üzere 2016 yılında mağdurlardan Şervîn Serdar ile bir araya gelmişti'' denildi. Terörist Derviş, Macron yönetimi tarafından Fransa Elysee Sarayı'nda ağırlanan teröristler arasındaydı. Terörist Derviş, Fransa ile birlikte Danimarka, Kanada, İtalya gibi ülkelerde de resmi olarak ağırlanmıştı.

IRAK ve SURİYE'DE 9 TERÖRİST ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Pençe-Kilit bölgelerinde tespit edilen 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, "Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız" denildi. Öte yandan Suriye'de Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığındaki 6 terörist imha edildi.

İZMİR'DE DEAŞ'IN İNİNE OPERASYON: 5 TUTUKLAMA

İZMİR Bornova'da, terör örgütü DEAŞ'ın kullandığı bir mağaraya yapılan operasyonda bomba malzemeleri ve çeşitli türde silahlar ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 10 şüpheliden 5'i tutuklandı. Devam eden araştırmalarda ele geçirilen 1 adet 7,65 çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik av tüfeği, 19 adet tabanca fişeği, 27 adet av tüfeği fişeği ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.