Türkiye gündeminin öne çıkan başlıklar...

Türkiye gündeminden öne çıkan başlıklar… İşte şehir şehir son 24 saatin gelişmeleri….

MEMURA GÜVENLİK SORUŞTURMASI SİL BAŞTAN…

Memurların kamuya alımı sırasında yapılan güvenlik soruşturması kriterleri yeniden belirleniyor. Yeni teklife göre güvenlik soruşturması somut nesnel verilere dayandırılacak, kişisel beyanlara dayalı bilgiler dikkate alınmayacak. TSK, Milli Savunma Bakanlığı, istihbarat birimleri, cezaevi çalışanları ile üst düzey kamu görevlileri ise geniş kapsamlı soruşturulacak. Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş başkanlığındaki bir ekip tarafından yürütülen hazırlıklarda sona gelindiği teklifin gelecek hafta TBMM’ye sunulacağı belirtiliyor.

TBMM’DE KORONA-VİRÜS PANİĞİ…

TBMM Basın koridorundaki çay ocağında çalışan bir personelde KOVİD 19 tespit edildi. Bunun üzerine basın koridorunda olağanüstü önlemler alınırken TBMM’de çalışan tüm gazetecilere test yapıldı. Milletvekilleri de tedbir olarak basın açıklamalarını açık havada gerçekleştirdi.

YAKIT İKMALİ BİLE YAPTIK..!

Milli Savunma Bakanlığı Akdeniz açıklarında bir Fransız savaş gemisinin Türk donanmasına ait bir gemi tarafından taciz edildiği yönündeki iddiayı yalanladı. Konu hakkında bilgi veren askeri yetkililer “taciz iddiaları gerçek dışı. Fransız donanmasına yakıt ikbali bile yapıldı” açıklamasında bulundular.

DHKP-C’NİN KASASI YAKALANDI

Türkiye terör örgütlerine karşı olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. İzmir Emniyet Müdürlüğünün Bornova ilçesinde düzenlediği operasyonda terör örgütü DHKP/C’nin “kasası” olduğu belirtilen M.S.D, hücre evinde saklanırken yakalandı. Interpol tarafından da kırmızlı bültenle aranan M.S.D’nin örgütü DHKP/C'nin para kasası olduğu belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİVİL KATLİAMI

Terör örgütü PKK sivilleri hedef almaya devam ediyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 4 işçi için tören yapıldı.Şırnak Devlet Hastanesi morgundan alınan Emin Eroğul, Hacı Atilla, Nesim Bektaş ve Osman Tuncay'ın cenazeleri, helikopterle Güçlükonak ilçesine götürüldü.

YENİ AÇILAN FİRMA SAYISINDA ARTIŞ…

Ekonomi hızla normalleşiyor. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre yeni normalin ilk 15 gününde İstanbul’da yeni açılan firma sayısı yüzde 54 arttı. Buna göre İstanbul’da 1-15 Haziran tarihlerinde 2 bin 416 firma kuruldu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç bu rakamların iş dünyasının yeni normalde sarf ettiği büyük gayreti gösterdiğini belirtti.

TURİZMDE TAKSİT SAYISI ARTIRILDI

Ticaret Bakanlığı, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamaya ilişkin yurt içindeki harcamalarda taksit sayısını 18 aya yükseltti. Karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TURKCELL HİSSELERİ YÜKSELDİ

Türkiye Varlık Fonu, Türkiye’nin önemli şirketlerinden telekomünikasyon devi Turkcell’in büyük hissedarı oldu. Satın alma sonrası Turkcell hisseleri yüzde 10’a yakın değer kazandı.

TÜRKİYE GÜÇ MERKEZİ…

Türkiye ekonomik bir güç merkezi olacak. Bu açıklama Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Suma Chakrabarti’den geldi. DEİK toplantısında konuşan Chakrabarti “Türkiye’nin kendi bölgesinde ve ötesinde bir ekonomik güç merkezi olabileceğine dair mutlak inancım devam ediyor” dedi.

ARAKLI’DAKİ AFET KONUTLARI TAMAMLANIYOR

Trabzon Araklı’da geçen yıl yaşanan ve 8 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel felaketinin acıları hala taze. Yakınlarını kaybedenler Araklı’daki anıtın önünde toplanarak sevdiklerini andı. Felaketin ardından dere yatağındaki tüm yapılar yakılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. TOKİ yeni konutları felakette zarar gören ailelere teslim etmeye hazırlanıyor.

BAKAN KURUM’DAN BİNGÖL VE ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Depremin vurduğu Karlıova’da yaralar sarılıyor. Enkaz kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken depremzedelerin tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Bingöl’deki hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “depremin ardından 224 kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarını başlattık ve merkez üssü diyebileceğimiz köylerde bu çalışmaları tamamladık’ dedi. Kurum, Elazığ’daki deprem sonrası başlatılan çalışmalar ile ilgili olarak ise 10 mahallede 19 bin 300 konut inşaatı yapıldığını ve tamamlanan konutların teslimine yakında başlanacağını belirterek “İlk inşaatlarımızı Ağustos ayında tamamlayacağız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sahiplerine vereceğiz.” şeklinde konuştu.

YEŞİL IŞIK KAVGASI CEZAYLA BİTTİ

Karaman’da bir kamyonet sürücüsü adliye önündeki kavşakta yeşil ışık yanınca hareket etmesi için korno çaldığı otomobildeki 7 kişinin pala, bıçak, demir tahta sopalı saldırısına uğradı. Adliye önünde yaşanan olaya anında müdahale eden polisler gerekli işlemlerin yanı sıra saldırganlara “sosyal mesafe kuralına” gerekçesiyle de 22 bin 50 lira para cezası kesti.

FLAMİNGOLAR NEDEN ÖLDÜ?

Türkiye’nin ikinci büyük gölü Tuz Gölü’ne göç yoluyla gelen Flamingoların kuluçkalarından çıkan yavrularından bazıları öldü. Yavru flamingoların ani sıcaklık değişimi nedeniyle ölmüş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.

GİZEM HALA ÇÖZÜLEMEDİ

Konya’da Mevlana’nın oğlu Sultan Veled’e ait müzede sergilenen tılsımlı gömlek üzerindeki şekil ve harfler gizemini hala koruyor.Yılda yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği müzede Mevlana ve ailesinin mezarlarıyla birlikte o döneme ait birçok önemli eser sergileniyor.