Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Basın Toplantısı

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP) tarafından düzenlenen basın toplantısında Türkiye Gençlik Zirvesi (TGZ) ve Türkiye Gençlik Profili Saha araştırması konularına yer verildi.

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Yönetim Kurulunun yer aldığı toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi Türkiye Gençlik Zirvesi'nden bahsederken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Özdinç ise Türkiye gençlik profili saha araştırması olan Türkiye'nin Gençleri 2020 çalışmasına değindi.

TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi, ilki 2018 yılında düzenlenen TGZ'nin ikincisinin 12 Temmuz 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşeceğini duyurdu. TGZ 2021 Ödüllerinin sahipleri ile buluşacağı bu programa akademisyenden bürokrata, gönüllü gençlerden STK yetkililerine birçok kişinin katılım sağlamasının planlandığı bilgisi verildi. Ayrıca Zirve içerisinde sürpriz bir bölümün de yer alacağı aktarıldı.

TGSP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Özdinç açıkladığı Türkiye'nin Gençleri 2020 araştırması,34 ilden, 463 ilçeden,15-30 yaş arası, 8196 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen bir saha çalışmasıdır. Yapılan bu araştırmaya göre "Mutluyum" ve "Çok Mutluyum" gibi olumlu değerlerin yüzdelik toplamı %40,3 iken; olumsuz değerler toplamı %27 olarak açıklanmıştır. Mutluluk nedeni olarak "Aile hayatı" ve "Sağlık" seçenekleri öne çıkarken, mutsuzluk nedenleri olarak "Ekonomik Durum", "Gelecek Kaygısı", "Pandemi" başlıkları öne çıkmıştır. Araştırma sorucuna göre "Gelecek Kaygısı", "Eğitimde Sorunlar Yaşanması" ve "Geçim Sıkıntısı" başlıkları öne çıkan diğer seçenekler olarak görülmekte. Gençlerin hayatına yön verebilecek en yüksek ortalamaya sahip değerler "Huzur ve Güven", "Vatan Sevgisi", "Aile" iken en düşük ortalamaya sahip değer ise "Çocuk Sahibi Olmak" olarak karşımıza çıkmaktadır.