Türkiye düşmanlığında diasporayı üçlediler

AK Partili Özdağ, Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Ermeni ve bölücü Kürt diasporalarına, üçüncü lobi olarak FETÖ'nün eklendiğini söyledi.

 Betül OĞUZ /ANKARA

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili AK Parti Manisa vekili Selçuk Özdağ, 1915 olaylarının 102. Yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı. ABD ve Fransa olmak üzere bir çok ülkede örgütlenen Ermeni lobilerinin, tarihi çarpıtarak sözde 'soykırım' iddialarını köpürtmeye ve Türkiye düşmanlığını sürdürmeye devam ettiğini belirten Özdağ, Ermeni diasporasının bu faaliyetlerine daha aktif mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye karşıtlığının Ermeni lobileri ile sınırlı olmadığına da dikkat çeken Özdağ, PKK'nın da Avrupa olmak üzere bir çok ülkede bölücü Kürt lobiciliği yaptığını vurguladı. 

Küresel güçlere çalışıyorlar 

Ermeni ve bölücü Kürt diasporalarına, FETÖ'nün de üçüncü lobi olarak eklemlendiğini belirten Özdağ, “Ermeni ve Kürt diasporaları Türkiye düşmanı küresel güçler tarafından yıllardır kullanılmaya devam ediyor. Türkiye'yi yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.