Türkiye casusluk sahası değil! MİT, bölgedeki oyunları değiştirdi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, teşkilatın 2023 yılında devletin ali menfaatleri çerçevesinde oyun değiştirici birçok hamleye katkıda bulunduğunu, Suriye, Ukrayna, Libya, Yukarı Karabağ'da başarılı operasyonlar yürüttüğünü açıkladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 2023 Faaliyet Raporu yayımlandı. MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın raporun sunuş yazısında, teşkilatın Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, bağımsızlığına, bütünlüğüne, güvenliğine karşı içten ve dıştan yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesine yönelik görevleri kararlılıkla yerine getirmeyi sürdürdüğünü vurguladı.

HİBRİT MÜCADELE

MİT'in tehditlerin evrilmesi karşısında mücadele yöntemlerini sürekli geliştirdiğini ifade eden Kalın, küresel ve bölgesel tehditlerin hibrit ve asimetrik hale gelmesiyle milli güvenliğin kapsamının giderek daha karmaşıklaştığını vurguladı. Kalın, "Tehditlerin hibrit hale geldiği günümüzde MİT, ülkemizin karşı karşıya olduğu asimetrik terör tehdidine karşı tüm istihbari, analitik ve operasyonel yeteneklerin etkileşimde olduğu hibrit mücadele metodunu benimsemiştir" ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI BAŞARI

MİT'in güvenlik güçleriyle yekpare hareket ederek çok sayıda ortak operasyona imza attığını kaydeden Kalın, "Sınır ötesi operasyonlarda çok sayıda PKK/KCK lider kadrosunun etkisiz hale getirilmesi ve örgüte ait kritik önem taşıyan altyapı tesislerinin imhası sağlanmıştır" dedi.

MOSSAD'A GEÇİT YOK

MİT'in yabancı istihbarat servislerine yönelik operasyonlarına dikkat çeken Kalın, "İsrail'in casusluk şebekesinin deşifresinde olduğu üzere Teşkilat, Türkiye Cumhuriyeti'nin serbest bir espiyonaj sahası olmadığını her vakada ciddiyetle ortaya koymaktadır" mesajını verdi. Kalın, "MİT, stratejik istihbarata odaklanmaktadır. Bu kapsamda MİT, 2023 yılında devletimizin ali menfaatleri çerçevesinde oyun değiştirici birçok hamleye katkıda bulunmuş, Suriye, Ukrayna, Libya, Yukarı Karabağ gibi sahalarda operasyonel çalışmalar yürütmüş ve başarılı görevler icra etmiştir" diye konuştu.