Türkiye bu sosyal deneyi konuşuyor! Diyarbakır'da 'açım' diyen gençle parasını paylaşıp evine davet eden çocuk: İnsanlık vazifemizi yaptık

Diyarbakır'da tarihi sokaklara giden youtuberlar Burak Tutal ve Mert Karakaş, bir sosyal deney gerçekleştirdi. Aç ve sokakta kaldıklarını söylediği çocuklar youtuberlere yardım edince büyük alkış topladılar. gençlere yardım eden seyyar satıcı 13 yaşındaki Mert Ensen o anları ilk kez 24 TV'ye anlattı.

Youtuberler Mert Karakaş ve Burak Tutal, Diyarbakır’da ’iyilik yapan çocuklara tablet vermek’ konulu sosyal deneyde tanımadıkları çocuklara ceplerinde para kalmadıklarını ve kendilerine yemek ısmarlama imkanları olup olmadığını sordu. Olan bitenin kamera kayıtlarına alındığından habersiz olan Diyarbakırlı çocuklar, youtuberlerın önce karnını doyurdu, ardından da evlerinin kapısını açtı. 

Diyarbakır'daki sosyal deneyde gönlü büyük çocuklar duygulandırdı

O ÇOCUK İLK KEZ KONUŞTU

Youtuber Burak Tutal, 13 yaşındaki Mert'e “Benim kalacak yerim de yok buralarda kalacak yer bulabilir miyim?” sorusunu yöneltti. Bu anların kameraya çekildiğinden habersiz olan Mert, “Bizde kalabilirsin 5 kardeşiz bir abim de sen olursun” yanıtını vermişti.

O anları ilk kez anlatan Mert, çekimden ve olaylardan hiç haberi olmadığını belirterek, 'ben insanlık vazifemi yaptım,simidini, ayranını, dönerini verdim.Sonrasında fotoğraf çekildik. Bana, seni sosyal medyada görmüşler dediler" diyerek ifade etti.