Türkiye aslan yürekli evlatlarına koştu 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitler yurdun dört bir yanında anıldı. Şanlı direnişin ikinci yılında 81 ilde ‘Birlik Yürüyüşleri’ düzenlendi, herkes vatan için canını feda eden evlatlarına koştu. 

1

HEM GURUR HEM VEFA

Ankara Valiliğince Karşıyaka Mezarlığı 15 Temmuz Şehitliği’nde şehit yakınları, gaziler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla anma ziyareti gerçekleştirildi. 

Oğlum şerefiyle gitti

Darbe girişiminde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker, “Benim oğlum şerefiyle gitti, onlar şerefsizce öldü” dedi. 

Bize memleket lazım 

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na doğru yürürken tankları durdurmak isterken şehit olan Muhammet Ali Aksu’nun ailesi, darbecileri lanetledi. Samsun’un Alaçam İlçesi’nde yaşayan anne Ezine Aksu, oğlunun çocuklarını ziyaret etmek için gittiği İstanbul’dan 15 Temmuz’da Samsun’a döndüğünü söyledi. 

İyi anlayıp anlatalım

Genelkurmay Başkanlığı önünde yapılan saldırıda şehit düşen Erhan Dural, Rize’nin Pazar İlçesi’ndeki mezarı başında anıldı. Şehidin babası Kazım ve annesi Ayşe Dural, oğullarının mezarına karanfil bıraktı. Kazım Dural, “Bunu yaşayan bilir. Bunu halkımıza anlatamıyoruz. 15 Temmuz olayını halkımızın anlamasını istiyoruz” dedi.

Şehit muhtara vefa

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş, Türk Telekom binasının önünde anıldı. Mete Sertbaş’ın yakınları, meslektaşları ve sevenleri, şehidin hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktıktan sonra Acıbadem Muhtarlığı’na sloganlar eşliğinde yürüdü. 

Yiğitlerimizi asla unutturmayacağız 

Fethiye Babadağ’dan uçuş yapan AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, havada “15 Temmuz’u unutturmayacağız” yazılı pankart açtı. 

8 bin 600 görevliye demokrasi teması 

İBB’ye bağlı 1350 noktada görev yapan 8600 özel güvenlik görevlisi, “15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü”ne özel kıyafet giydi.

Mesele vatandı...

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit edilen polis memuru Akif Altay, Burdur’un Çeltikçi ilçesinde mezarı başında anıldı. Burada düzenlenen törene, şehidin eşi Gülsüm Altay, çocukları Muhammed ve Niyazi de katıldı.   

Çok üzgünüm ama...

Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan, “Oğlum her gün aklımda. Çok üzgünüm, çok da seviniyorum” dedi. 

İdam bile hafif kalır 

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Hüseyin Göral’ın annesi Melahat Göral, oğlunun acısını ilk günkü gibi yaşamaya devam ediyor.  Şehidin Elazığ’da yaşayan annesi Melahat Göral, “Benim yavrum öyle bir insandı ki hiç kimseyi o yaşına kadar incitmemişti. O hainlere idam cezası bile hafif kalır” dedi. 

Herkes sana gelmiş 

Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın Antalya’daki mezarı başında, hain kalkışmanın ikinci yılında da hüzün vardı. Anneanne Semiye Özentüfekçi’nin, “Oğlum bak kim gelmiş, herkes senin için bugün buraya gelmiş” diye ağlaması törene katılanları hüzünlendirdi.