Türkiye AB'ye rest çekti: Patronluk taslama dönemi bitti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile ilişkilerle ilgili şunları söyledi: ''AB 2018'de Türkiye’ye saygı duymayı öğrenir, eşit olarak görür, değerlendirmelerini AB'ye tam üyelik çerçevesinde yapar ise ilişkilerimiz daha sağlıklı yürür. Patronluk taslama dönemi bitti.

1

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "AB'ye vize serbestisi konusunda 65 kriterde sorun yok ama geri kalanları için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de 4 bakan bir araya geldik bir plan hazırladık. Cumhurbaşkanına ve Başbakan arz edip, son talimatlarıyla bunu AB ile paylaşacağız" şeklinde konuştu.

ABD İLE İLİŞKİLER

 
ABD ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, 23 Ocak'ta çalışma gruplarının bir araya geleceğini söyledi. Çavuşoğlu, ilişkilerin iyileşmesinin ABD'nin elinde olduğunu vurguladı. ABD'nin vize krizinde geri adım atarak kısıtlamaları kaldırmasına ilişkin soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD baskı ile Türkiye'den bir şey elde edemeyeceğini anladı. Vize konusunda ABD'ye herhangi bir taahhütte bulunmadık. ABD ile bu yıl çok fazla toplantımız olacak" şeklinde konuştu.