Türkevi'nin önünde terör provokasyonu

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun HDP ile pazarlığıyla iyice şımaran terör destekçileri New York'ta provokasyona girişti. Terör destekçileri, PKK ve HDP flamaları ile Öcalan'ın görselinin bulunduğu bir kamyonu Türkevi'nin önüne park etti.

Akşam

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün isim vermeden New York'taki Türkevi'ni işaret etti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra terör destekçileri harekete geçerek PKK ve HDP flamaları ile terör elebaşı Öcalan'ın görselinin bulunduğu bir kamyonu New York'taki Türkevi'nin önüne park etti. Bu provokasyon öncesi Kılıçdaroğlu, HDP'ye 'özerklik' vaadi vererek terör örgütlerine umut oldu. Kandil'deki PKK elebaşları Kılıçdaroğlu için açıkça oy istemeye başladı. Önce PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi eşbaşkanı Bese Hozat, PKK'nın kanalında küstah ifadelerle Kılıçdaroğlu'na desteğini açık açık ilan etti. Daha sonra Kandil'deki elebaşlarından art arda açıklamalar geldi. Duran Kalkan, Millet İttifakı'nın önünün açık olduğunu söyledi. Mustafa Karasu "6'lı masa umut yarattı. Biz de seçimde sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" diye konuştu.

'ERDOĞAN SONRASI HAPİSTEN ÇIKACAĞIM'

Edirne'deki cezaevinden İngiliz gazetesi Financial Times'ın sorularını yanıtlayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun "değişim ve demokrasi için içten bir çaba sarf ettiğini" ifade etti. "Kürtler ortak bir cumhurbaşkanı adayına önem veriyor" diyen Demirtaş, "Kürt seçmenin desteğini almayan bir parti hiçbir zaman iktidara gelmedi. Bu seçimde de Kürtler belirleyici olacak" dedi. "Erdoğan toplumu bölerek iktidarda kalmayı başardı. Muhalefetin birlik olması sadece kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için değil, seçimi kazanmak için de önemli. Ben siyaseti asla bırakmadım ve mücadelenin içinde yer almaya çalışıyorum. Erdoğan açıkça beni hapiste tutacağını söylüyor. Seçimden sonra da bunu söyleyebilecek mi göreceğiz" diye konuştu.

PENÇE-KİLİT'TE 3 PKK'LI ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde etkisiz hale getirilen 3 terörist ile birlikte silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirtti. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ele geçirilenler arasında; 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet AKS piyade tüfeği, 18 adet şarjör, 6 adet el bombası, 2 adet el telsizi ve çok sayıda mühimmat yer aldı."

EL KAİDE VE DEAŞ'A OPERASYON: 16 GÖZALTI

DEAŞ, El Kaide ve dini istismar eden benzeri terör örgütleri ve çatışma bölgeleri ile İstanbul'da irtibatlı olarak faaliyet yürüttükleri tespit edilen, yabancılara yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirildi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakın takip altında tutulan kişilerin yakalanması için dün şafak operasyonu düzenlendi. İstanbul'un 7 ilçesinde, 14 farklı adrese yönelik eşzamanlı yapılan baskınlarda, örgütlerle bağlantılı olduğu ileri sürülen 16 yabancı yakalandı. Çok sayıda dijital malzemeye de el konuldu.

EVLADIMI ALMADAN AYRILMAYACAĞIM

Çocukları HDP aracılığıyla terör örgütüne kaçırılan ailelerin evlat direnişi bin 312 gündür kararlılıkla sürüyor. Kızı Aysun'un Diyarbakır'dan 15 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten anne Aydan Arslan, evladını almadan bir yere ayrılmayacağını belirtti. Evladına 'teslim ol' çağrısında bulunan Arslan, "Kızım Diyarbakır'dan kandırılarak kaçırıldı. Biz burada 4 senedir oturma eylemi yapıyoruz. Mücadelemize devam ediyoruz. Vicdansızılar 8 senedir evladımı benden koparmış. Evladımı almadan hiçbir yere ayrılmayacağım. Aysun eğer beni görüyorsan geri dön. Korkmayın, güvenlik güçlerine teslim olun" dedi.