Turkcell Platinum Black Alem Podcast'in ilk konuğu Ayşe Boyner: Hedefim uluslararası marka olmak

Turkcell Platinum Black katkılarıyla hazırlanan ALEM Talks Podcast'in birincisi Ayşe Boyner ile gerçekleşti. Ayşe Boyner, tüm enerjisiyle kariyerinden özel hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu.

Turkcell Platinum Black katkılarıyla hazırlanan ALEM Talks Podcast'in birincisi Ayşe Boyner ile gerçekleşti. Uzun yıllar Beymen ve Boyner'de yöneticilik yapan Boyner, 'Faraway' markasıyla moda dünyasına adım attı. Doğal kumaşlarla üretilen koleksiyonunu hazırlarken Afrika'nın çöllerinden ilham aldığını söyleyen Boyner, hedefinin markasını yurtdışına taşımak olduğunu anlattı.

Uzun yıllar Beymen ve Boyner'de çalışan Ayşe Boyner, marka kurmaya nasıl karar verdiğini "Hep kendi kendime bir şey yapmak istiyordum. Üniversiteden beri bir restoran hayalim vardı. Oraya yönelirim diye düşünüyordum. Satın almada çalışırken fark ettim ki burada herkes bir trendden gidiyor ve bu trend bana hiç uymuyor. Farklı, biraz daha doğal tarzda kıyafetler yapsam mı diye geçirdim aklımdan. Herkes 'Sen bu işi çok iyi biliyorsun artık. Yıllardır işin içindesin farklı bir tarzın da var. Neden kendi markanı çıkarmıyorsun' diyordu. Bir kıyafeti gördüğümde onu müşterilerin sevip sevmeyeceğini anlayabilirdim ama hiçbir zaman da şunu yapsam çok iyi olur diye düşünmemiştim. Ta ki bir gün gelene kadar" sözleriyle anlattı. Bu işe hobi olarak girmediğinin altını çizen Boyner, marka yolculuğunu "Gerçekten iyi başladı ve iyi gidiyor. Bu işe başarılı olma amacıyla girdim" sözleriyle anlatıp çok çalıştığını vurguladı.

İLHAM KAYNAĞIM AFRİKA

2018 Kasım'ında Beymen'den ayrıldıktan sonra Faraway'in ilk koleksiyonu üzerine çalışmaya başlayan Boyner, heyecanını da şu cümlelerle ifade etti: "Bu yaz üçüncü sezonumuz. Zaman çok çabuk geçiyor. Benim markam olduğunu bilmeden insanların olumlu tepkiler vermesi beni çok mutlu ediyor. O zaman gerçekten bir marka yarattığımı anlıyorum." Faraway ismine son anda karar verdiğini anlatan Ayşe Boyner, kendisini bir marka yapmaya çalışmadığı ayrı bir marka yaratmak istediği için bunu tercih ettiğini açıkladı. Couture dünyasındaki tasarımcılar gibi iddialı olmadığını söyleyen Boyner, herkesin giyebileceği günlük bir marka olma yolunda ilerlediğini söyledi. Afrika, İngiltere, Meksika ve son olarak Amerikan çöllerinden ilham alan tasarımlar hazırlayan Boyner, hedefinin markasını yurtdışına taşımak olduğunu da ifade etti.

GÖSTERİŞTEN UZAK

Ayşe Boyner, "Boyner ve Beymen'de çalışırken işbirlikçilerimiz bana 'Sizin aileniz olmasaydı biz bu kadar büyüyemeyecektik, gelişemeyecektik' diyordu. Bu da beni son derece mutlu ediyordu" sözleriyle Boyner Ailesi'nin bir ferdi olarak iş hayatındaki şansını dile getirdi. Samimi ve doğal tavrıyla tanınan Boyner, bunun yetiştirilme tarzından kaynaklandığını, şımartılmadığını ve ailesinden kimsenin gösteriş meraklısı olmadığını belirtti.

ÜÇ SİLAHŞÖRLERİZ

Ayşe Boyner, ikizi Elif ve kardeşleri Emine ile ilişkisini "Üç silahşörleriz. Büyüdükçe yaş farkı kalkıyor. Emine Ayvalık'ta; şimdi yeğenimiz de var. Zaten ona âşığız. Hepimiz çok yakınız. Bir de erkek kardeşlerim var; Sinan bizden üç yaş küçük, Murat 11 yaş küçük. Hepimiz ayrı yerlerde büyüdük; üniversitede farklı yerlerdeydik. Ama şu son bir senede fark ettim ki aynı yerde aynı kafadayız."

ÇOCUK İSTEĞİM VAR

2020'de Cem Telvi ile hayatını birleştiren Boyner, "İyiyiz evlenelim dedik. Aile içinde evlendik." sözlerinin ardından aile olmak üzerine hayal ettiklerini de paylaştı: "İki tane yavru köpeğimiz var; önce onlar, sonra çocuklar ve torunlarla büyüyeceğiz. Bizim aile büyük bir aile; ben de bir kız, bir erkek çocuğum olsun çok isterim. Çocuklarımı doğada yetiştirmeyi hayal ediyorum."

ARTIK DAHA SAKİN!

Turkcell Platinum Black katkılarıyla hazırlanan ALEM Talks Podcast'e konuşan Boyner, 24 saatini işle geçirdiğini, bunu düzeltmeye çalıştığını dile getirdi. Aceleci olmasına da değinen Boyner, "Ama biraz sakin Ayşe..."

diye kendisini dizginlediğini belirtti.

'HAYIR' DEMEYİ ÖĞRENDİM

Hedefinin markasını yurtdışında duyurmak olduğunu, bu süreçte tasarımlarını dijitalde tanıtabildiğini ifade eden Boyner, babası Cem Boyner ve eşinden destek aldığını vurguladı. Boyner, hayattan öğrendiklerini ise "Son 4 senedir hayatımda ne istemediğimi fark ettim. Başkalarına ayıp olmasın, benden bu bekleniyor diye yaptığım çok şey oldu. Hayır'ı bilmiyordum. Şimdi düşünüyorum da ne kadar vakit harcamışım olmak istemediğim yerde olarak istemediğim kişileri görerek" sözleriyle anlattı.