Türkçe-Yunanca farkındalık! 'Herkes dinini rahatça yaşıyor'

İletişim Başkanı Altun, Türkiye'de kültürel ve dini çeşitliliği korumak için atılan adımlara ilişkin paylaşım yaptı. Videoda görüşlerine yer verilen Rum Ortodoks cemaati Türkiye'nin bir kültür mozaiği olduğunu herkesin dinini rahatça yaşadığını söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkçe ve Yunanca yaptığı paylaşımında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, “Hep birlikte Türkiye” olduğumuzun bilinciyle, eşit vatandaşlık ilkesini hayata geçirmek; milletimizin kültürel ve dini çeşitliliğini korumak için görülmemiş adımlar attık” ifadelerine yer verdi, Rum Ortodoks cemaatine mikrofon uzattı: 

AZINLIKLARDA SIKINTI YOK

Öğrenci Alexia Kotan: “Klasik bir Rum değilim, açık biriyim. En yakın arkadaşım Türk, İzmirli. Benim için önemli olan onların dinleri ya da etnik kökenleri değil daha çok dünya görüşleri. 20 yıl öncesine göre kesinlikle iyileştirme var. Bütün azınlıklar kendini daha rahat ifade ediyor.” 

Kuzguncuk Ayios Panteleimon Ortadoks Kilisesi Vakfı Başkanı Sava Kotam: “Burada herkes çok rahat dinini yaşıyor. Hiçbir sıkıntımız yok. Bitişiğimizde sinagog var, sahile indiğinizde Ermeni kilisesi bitişiğinde de cami var. İki kilise, havra ve cami hepsi bir parsel içerisinde.” 

Yazar Orhan Türker: “Son 10-15 yılda vakıf malları iade edildi, en büyüğü de biliyorsunuz; Büyükada Yetimhanesi Patrikhane’ye iade edildi. Bizzat Sayın Erdoğan geldi, buluştular; Buyurun, hayırlı olsun. Nasıl isterseniz kullanın, bu sizindir”dedi. Bu çok büyük bir olay.”