Türk pilotlar, Arizona’daki F-35 eğitimlerine devam edecek

Trump'ın imzalamasıyla yasalaşan bütçe metninde en geç 90 gün içinde Pentagon'un Türk-Amerikan ilişkilerine yönelik rapor hazırlamasını talep ediyor. Rapor, Kongreye sunuluncaya kadar F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının geçici olarak durdurulması isteniyor. Arizona’daki Luke Hava Üssü’ndeki eğitim çalışmalarında bulunan Türk pilotlar rapor sunulana kadar eğitimlerine devam edecek.

1

ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) 716 milyar dolarlık 2019 mali yılı bütçe yasasındaki Türkiye ile ilgili bölüm oldukça tepki topladı. Trump'ın imzasıyla yasalaşan bütçe metninde en geç 90 gün içinde Pentagon'un Türk-Amerikan ilişkilerine yönelik bir rapor hazırlamasını talep ediyor. Rapor, Kongreye sunuluncaya kadar Türkiye'nin almayı planladığı 100 adet F-35 Lightining II savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının geçici olarak durdurulması isteniyor. 

TÜRK PİLOTLAR EĞİTİMLERİNE DEVAM EDECEK

F-35’lerin Türkiye’ye teslimatının geçici olarak askıya alınmasını öngören maddenin değerlendirilmesini içeren raporun Pentagon tarafından 90 gün içinde kongreye sunulana kadar Türk pilot ve yer ekibi Arizona’daki Luke Hava Üssü’ndeki eğitim çalışmalarına devam edecek.

(Güneş)