Türk kadını mücadeleyi bırakmaz!

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Hayatın her alanında en büyük çabayı veren, binbir zorluğa karşı birçok işin üstesinden gelen kadınlar başarılarıyla örnek oluyor.

TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜ ONLARA EMANET

KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü'nde, teorik eğitimin yanı sıra planör ve uçaklarla uygulamalı eğitim alan kız öğrenciler, havacılık sektörüne katılacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

İkinci sınıf öğrencisi Mahmure Elifnur Gülyıldız (20), "Mesleğimizin cinsiyet fark etmeksizin bazı avantajları ve dezavantajları var ama bunu sadece kadınlar adına düşünmemek gerekir. O yüzden bu tarz yorumlara kulağımı tıkadım. Kendime Sabiha Gökçen'i örnek alıyorum. Onun gibi tarihe bir ilk olarak adımı yazdırmayı çok isterim" dedi.

JANDARMADA KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Cumhuriyet tarihinin ilk kadın generali Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanı Tuğgeneral Özlem Yılmaz, 8 Mart vesilesiyle kadınlara çağrıda bulundu.

Kadın personel istihdamını önemsediklerini belirten Yılmaz, "Bu doğrultuda Jandarma Genel Komutanlığı olarak özellikle kadın subay ve astsubaylarımızın istihdam edildiği birimler kurduk. Türkiye'nin ilk kadın generali olarak büyük görev ve sorumluluklar üstlenmiş olduğumun farkındayım. Bu tarihi görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım" dedi.

HEM ÇALIŞIP HEM HAYAT KURTARIYORLAR

Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Arama Kurtarma ekibinde 100 personel gönüllü olarak görev alıyor. 100 personelden 15'i belediyenin çeşitli müdürlüklerinde çalışan kadınlardan oluşuyor.

Ekip, son olarak 6 Şubat depremlerinde görev alarak çok sayıda vatandaşın yardımına koşup hayatını kurtardı.

Herkesin takdirini kazanan Osmangazili kadınlar oluşabilecek bir afet durumunda görevlerini başarılı bir şekilde yapmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yeni bir tatbikat yaparak göreve hazır olduklarını gösterdi.

SEKİZ AYDA 60 BİN KM GİTTİ

Adana'da yaşayan Leyla Elaldı (35), baba mesleği TIR şoförlüğünü meslek edindi. TIR'ın yıkanmasından detaylı temizliğine kadar her şeyi kendisi yapan Elaldı, dikiz aynasında saçını ve makyaj yapıp yolculuğa başlıyor.

TIR'da geceleyen Elaldı, meyve ve sebze nakliyatı için yurt içi ve yurt dışında toplam 60 bin kilometre katettiğini belirterek, "İlham verdiğim çok kişi oldu. Türk kadını mücadeleyi bırakmamalı" dedi.

DENİZ KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde gemi kaptanı olarak görev yapan Pelin Teymur, denizdeki gemi kaynaklı kirliliği denetliyor.

Pelin Teymur, belediyelerde çalışan 'ilk ve tek kadın' gemi kaptanı olan Teymur, "Önceleri kadınlar çekiniyorlardı, 1 ya da 2 öğrenci oluyordu. Şu anda sektörde yaklaşık yüzde 5'lik bir temsil alanımız var. Denizci bir ülkeyiz. Denizci sayımız her geçen gün artıyor. Kadın istihdamı her geçen gün artıyor" diye konuştu.