Türk İslam Karakoç kimdir, kaç yaşında? AK Parti MKYK üyesi Türk İslam Karakoç aslen nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde 2023 manifestosunu açıkladı. Kongrenin ardından AK Parti MKYK listesindeki değişiklikler de belli oldu. Mevcut MKYK listesindeki 50 kişi, 75 kişiye çıkarıldı. Yeni MKYK üyeleri arasında yer alan isimlerden biri de Türk İslam Karakoç oldu. Türk İslam Karakoç kimdir, kaç yaşındadır? gibi soruların yanıtları da araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler..

Türk İslam Karakoç; yenilenen MKYK listesinde yer alan isimlerden biri oldu. Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'un büyük oğlu olan Türk İslam Karakoç'a dair araştırmalar da hız kazandı. Türk İslam Karakoç kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Karakoç, 1970 tarihinde KAHRAMANMARAŞ-Elbistan İlçesine bağlı, Eski adı CELA olan Ekinözü Kasabasında doğdu.

TÜRK İSLAM KARAKOÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

1970 tarihinde KAHRAMANMARAŞ-Elbistan İlçesine bağlı, Eski adı CELA olan Ekinözü Kasabasında doğdu.

İlk ve Ortaokul Cela Kasabasında tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim KARAKOÇ'un büyük oğludur.

Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde Başladı, Ankara Sincan Lisesinden Mezun Oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1993 yılında Mezun oldu.

1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.

İş Hukuku Alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku Alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku Alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır.

Sosyal Alanda Bir çok Sivil toplum Örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum Kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü Yön.kur üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı, Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, Tekdav Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır.

Siyasi Olarak BBP Ankara İl başkan Yardımcılı Görevinde bulunmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.

Mücahit Birinci kimdir, kaç yaşındadır? Mücahit Birinci aslen nerelidir, babası kim?

Metin Külünk kimdir, kaç yaşındadır? Metin Külünk aslen nereli, evli mi?

Seda Sarıbaş kimdir, kaç yaşındadır? AK Parti MKYK üyesi Seda Sarıbaş aslen nereli, eşi kimdir?