Türk askerlerini biz vurmadık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşen Lavrov, Suriye’de Türk askerlerine yönelik saldırıyla Rusya’nın bir ilgisi olmadığını ifade etti.

1

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Suriye’de Türk askerlerine yönelik saldırıyla ilgili olarak, “Bizim, Rusya olarak, bununla hiçbir ilgimiz yoktur. Türk askerlerine saldıran ne Rusya ne de Suriye’dir" açıklamasında bulundu. Lavrov'un açıklaması ilk olarak "Türk askerlerini biz değil Suriye vurdu" şeklinde geçildi. Ancak Dışişleri Bakanlığı, açıklamada çeviri hatası yapıldığını belirterek düzeltme yaptı. 

AMACIMIZ EN BAŞINDAN NET 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad ile ilgili sözleri sorulan Lavrov, “Anlaşmalarımız çerçevesinde hareket edeceğiz. Barış için Türkiye ile işbirliğine devam edeceğiz” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Türkiye'nin amacının son derece net olduğunu vurgulayarak, "Biz bu bölgenin DEAŞ terör örgütünden temizlenmesini istiyoruz, tamamen Suriye’den temizlenmesi gerekiyor" dedi. İki bakan basın toplantısı öncesinde 30 dakikalık baş başa görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu ve Lavrov ayrıca, 5’incisi gerçekleşen Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı’nda yer aldı.

PUTİN’DEN TRUMP’A İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Federal Meclisi’ndeki yılda bir kez yaptığı konuşmasında ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’a işbirliği çağrısı yaptı.

KREMLİN: SURİYE KONULU AÇIKLAMALARI KONUŞTUK

 Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında önceki gün gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Erdoğan’ın Suriye ile ilgili sözlerinin ele alındığı bildirildi.

RUSLAR ANKARA'DA MUHALİFLERLE GÖRÜŞTÜ

 İngiliz Financial Times gazetesi, Rusya’nın Ankara’da Suriyeli muhaliflerle gizli görüşme gerçekleştirdiğini yazdı. Kendisine bu konu sorulan Lavrov, “Biz siyasi bütün görüşlerle görüşmeye hazırız. Gelişmeler devam ediyor" dedi. Lavrov’u doğrulayan Çavuşoğlu da “Sergey'e 'muhaliflerle görüşün' dedim. O da 'biz herkesle görüşmeye hazırız' dedi. Biz de bu görüşmeleri destekliyoruz" diye konuştu. 

FIRAT KALKANI 100. GÜNÜNDE 

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı' 100'üncü gününe girdi. TSK’dan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, El Bab’ı kuzeyden ve batıdan kuşatmak için çaba sarf ediyor” denildi. 

‘KAYIP İKİ ASKERDEN BİRİ YARALI’ 

El Bâb yakınlarında kaybolan iki Türk askerinden birinin yaralı olduğu iddia edildi. Al Jazeera Türk’ün haberine göre kaçırıldığı ileri sürülen özel kuvvetlere bağlı iki Türk astsubaydan biri olay sırasında yaralandı. Askerlerin Rakka'ya götürüldüğü tahmin ediliyor.