Turizmde dünya markası olacağız

Başkan Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul'un açılışını yaptı, “Yerli yabancı yatırımcı ayrımımız yok, iş dünyasına destek vermeyi sürdüreceğiz. Turizmde dünya markası olana kadar durmayacağız” dedi.

Aksam Gazetesi

Başkan Erdoğan, İstanbul Beyoğlu'ndaki Rixos Tersane İstanbul'un açılışını gerçekleştirdi. Otelin şehre, ülkeye, turizm sektörüne ve Rixos Ailesi'ne hayırlı olmasını dileyen Erdoğan şunları söyledi: "İstanbul'un önemli merkezlerinin kalbinde konumlanan otelin konforu, gastronomiyi, tarihi ve sanatı buluşturan özelliğiyle İstanbul'da ciddi bir ihtiyacı karşılayacak. Sadece konaklama değil, kültürel etkinlikler noktasında da Rixos Tersane İstanbul'un adından söz ettireceği anlaşılıyor."

İSTANBUL ÖNEMLİ BİR MERKEZ

"İstanbul gayretlerimiz neticesinde hamdolsun bugün kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldi. NATO Zirvesi, Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi, 13. İslam Zirvesi, 3. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi gibi pek çok uluslararası toplantıya İstanbul ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir ucundan devlet başkanlarını, bakanları, kendi alanında duayen isimleri İstanbul'umuzda ağırladık. Hükümet olarak bugüne kadar yatırımcılarımızın daima yanında olduk. Ülkemiz için çalışan, istihdam sağlayan Türkiye ekonomisine katkı yapan herkesi hüsnüniyetle destekledik."

YERLİ YABANCI AYRIMI YOK

"Sermayenin renklere ayrıldığı, sadece belli çevrelerin devletten destek bulduğu, hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da imtiyazlıların tahakküm kurduğu eski anlayışa son verdik. Her zaman şunu söyledik. Bizim için yerli, yabancı yatırımcı yoktur. Türk ekonomisine katma değer üreten yatırımcı vardır. İş çevrelerimizin önünü açmak milletimize karşı görevimizdir. Ülkemizde veya yurt- dışında elde ettiği kazancı yine Türkiye ekonomisinin büyümesi için kullanan tüm müteşebbislerimizin yanındayız. Bundan sonra da iş dünyamıza destek vermeye devam edeceğiz."

POTANSİYEL YÜKSEK

"Türkiye olarak turizm konusunda dünyanın en güçlü potansiyeline sahip ülkelerinden biriyiz. Sağlık turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, kış turizmi, doğa sporları gibi geniş bir yelpazede ciddi imkanlara sahibiz. Ancak sizin de bildiğiniz gibi yıllarca bu imkanları değerlendiremedik. Turizm dendiğinde bir dönem ülkemizde sadece deniz, kum, plaj, güneş anlaşıldı. Kültürel mirasımız ise zaten kaderine terk edilmiş durumdaydı. İktidarımız döneminde turizmi stratejik bir alan olarak gördük ve devrim niteliğinde adımlar attık. Turizmi 12 aya yayma hedefimiz çerçevesinde sadece sahil turizmini değil tarih, inanç, kültür, doğa, sağlık, gastronomi gibi kritik alanlarda da vizyonel çalışmalar yürüttük."

YATIRIMLAR MEYVESİNİ VERİYOR

"2002'de turist sayısı 13 milyon iken 2023 sonunda 56 milyon 700 bin kişiye ulaştı. Turizm gelirini 8,5 milyar dolardan 56 milyar dolar sınırına getirdik. İlk 6 ayda 35 milyon turist geldi. 2024 yıl sonu için 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist sayısını hedefliyoruz. Turizm gelirimiz istikrarlı şekilde artıyor. Turizm sektöründeki sıçramada birçok sektörün katkısı vardır. Ulaşımdaki yatırımların çok büyük katkısı oldu. Turistler havalimanlarımız, otoyollarımız, hızlı tren hatlarımız sayesinde ülkemizin her köşesini ziyaret edebiliyor. İstanbul Havalimanı günlük ortalama bin 500 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu. Ne gerek var dedikleri yatırımlarımız Türk turizmini zirveye taşıyor. Turizmde dünya markası olana kadar durmayacağız."

TERÖR BİTTİ, HUZUR GELDİ

Başkan Erdoğan, "Güvenlik noktasında da herhangi bir sıkıntı ve sorun yaşanmıyor. Teröristlerden temizlediğimiz yerleri artık milletimizle birlikte tüm insanların ziyaretine açtık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin giderek daha fazla turist çektiğini memnuniyetle görüyoruz. Başta İstanbul olmak üzere kıyı şeritlerimizde kruvaziyer çalışmalarını memnuniyetle görüyoruz. Gemi başına artık daha fazla yolcu İstanbul'a geliyor. Önümüzdeki yıllarda İstanbul'a gelecek yolcu sayısında ciddi artışlar bekliyoruz. Galataport'a gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 19'luk artış oldu. Gastronomi açısından da geleneksel yemek kültürümüzü dünyaya tanıtmak adına pek çok çalışma yürüttük. Tüm bunlar sadece birer başlangıçtır. Önümüzde daha katedeceğimiz birçok başlık bulunuyor" dedi.