Turgut Altınok: Ankara Büyükşehir'in bütün şirketleri batık

Ankara adayı Turgut Altınok, CHP yönetimindeki büyükşehrin borç batağında olduğunu söyledi.

Ankara adayı Turgut Altınok, katıldığı TV programında projelerini anlattı, CHP yönetimindeki büyükşehrin borç batağında olduğunu söyledi. CHP'li rakibi Mansur Yavaş'ın Ankara'nın 9 milyar liralık mülkünü sattığını aktaran Altınok, "Kâr eden belediye şirketleri zararda. Ankara'nın 5 yılı boş yıl oldu. Ankara'nın tekrardan beş yılı daha böyle gitmez. Mansur Yavaş'ın yaptığı 5 cm metro yok. 5 yılda Ankara'ya 80 kilometre metro ve 75 tane tünel ve köprü yapacağız" diye konuştu.

280 MİLYAR LİRA KAYIP

Büyükşehir'in bütün şirketleri batık olduğunu kaydeden Altınok, "Yardımları yüzde 50 düşürdüğü halde sosyal medyadan daha çok yardım yapıyormuş algısı oluşturuyor. Ankara'nın 280 milyarı kayıp. Belediyenin 3,5 milyar borcu vardı şu an 20 milyar. Yavaş, borçlandığı kadar yatırım yapmadı" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE 5 BİN TL SÖZÜ

Mevcut yönetimin şu an emeklilere ayda bin lira verdiğini hatırlatan Altınok, "Biz, büyükşehir belediyesinin verdiği 18 bin civarı emeklilere 5 bin lira vereceğiz ama bu kişilerin sayısı 30 bini bulabilir, bunun sayısı 50 bini bulabilir. Biz 15 Nisan'da emeklilerimizin hesaplarına 5 bin lirayı yatıracağız. Daha sonra talep olan emeklilerimize bu yardımı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Turgut Altınok, AHİD Ankaralılar Ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği'ni ziyaret etti.