TÜRGEV Vakfı'ndan iddialara yanıt: Belgelerde harcamaların inşaat için olduğu açıkça yazılı

TÜRGEV Vakfı ile ilgili asılsız iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt geldi. TÜRGEV Vakfı sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, ''Amerikan Adalet Bakanlığı'nın sitesine yüklenen belgelerde harcamaların inşaat için olduğu açıkça yazılı olmasına rağmen paralar nerede diye soruluyor” ifadelerini kullandı.

AA

TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, yapılan açıklamada, ABD yasalarına göre kurulan ve yine ABD yasaları çerçevesinde faaliyet gösteren TÜRGEV Vakfı'nın, ABD'ye okumak üzere gelen Türk gençlerine barınma ve burs imkanları sunan, onların bulundukları çevreyle uyumlu ve sağlıklı bir eğitim yaşamı geçirmeleri için çeşitli faaliyetler düzenleyen bir vakıf olduğu bildirildi.

AA'nın haberine göre, açıklamada, ABD'ye okumak üzere gelen Türk gençlerinin ilk ve en önemli ihtiyacının barınma olduğunun anlaşılmasının ardından toplanan bağışlarla New York'ta bir yurt binasının inşa edilmesinin bir ihtiyaç olarak öne çıktığı aktarıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün düzenlediği grup toplantısında ve akşam sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Başkan Erdoğan ve ailesini hedef alarak asılsız iddialarda bulunmuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜRGEV Vakfı, "Amerikan Adalet Bakanlığı'nın sitesine yüklenen belgelerde, harcamaların İNŞAAT (Construction) için olduğu açıkça yazılı olmasına rağmen, paralar nerede diye soruluyor. İşte cevabı..." diyerek videolu paylaşımla yanıt verdi.

Öte yandan karalama kampanyasına konu olan Turken Vakfı'nın binasının inşaatında sona gelindiğini de açıklayarak, "Bağışçılarımıza ve destekçilerimize teşekkür ederiz. Türkiye'den ABD'ye eğitim için giden gençlerimizin barınabileceği bu yurt ve kültür merkezi ülkemizin gurur kaynağı olacaktır." ifadelerini kullandı.