TÜRGEV haberi mahkemeden döndü... Cumhuriyet tekzip yayımlandı

Cumhuriyet Gazetesinin TÜRGEV hakkında yayımladığı haber mahkeme kararıyla yalanlandı. Gazetede söz konusu olaya ilişkin tekzip yayımlandı.

Cumhuriyet Gazetesi, TÜRGEV hakkında yaptığı haberden dolayı bugün tekzip yayınlamak zorunda kaldı.

TÜRGEV'in resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Güzide vakfımızı hedef alan, gazetecilik meslek ilkeleri ile bağdaşmayan, sorumsuz ve kriminal yayıncılık eseri olan haber, mahkemeden dönmüştür. Söz konusu gazete tekzip yayınlamak zorunda kalmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

Söz konusu tekzip metninde şu ifadelere yer verildi:

"Karalamalarınızın aksine müvekkilimiz, gençlerin hayatın her alanında katma değer üreten, özgüven sahibi, önyargısız, açık fikirli, sorumluluk alabilen, duyarlı, insana ve hukuka saygılı bireyler olarak yetişmeleri için üstün bir gayret göstermektedir.

Gazetenizin 23.10.2021 tarihli hasılı yayının manşetinde "Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi" şeklinde başlık atılmıştır. Müvekkil vakfın misyonu ve yaptığı hizmetler karşısında, onu terör örgütüne benzetmek gerçek dışı olduğu gibi vicdanların kabul edemeyeceği kara bir iftiradan ibarettir. Söz konusu haberde geçen çirkin benzetmenin Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun tarafından yapıldığı ifade edilmektedir. Salih Altun mezkur haberlerin ardından 23.10.2021 tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Husumetten kaynaklı yaftalama ve mesnetsiz yakıştırmaların bazı haber siteleri ve gazetelerde TÜGVA ile zorlama bağlantılarla ilişkilendirilmeye çalışılarak habermiş gibi servis edilmesi son derece talihsiz olmakla birlikte kasıtlıdır da. TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR VAKFI, YAYMA CEMIYETI gibi Vakıf ve STK'lar kamu yararına çalışan dolayısı ile ülkemiz için faydalı nesiller yetiştirme gayreti içinde olan kurumlardır. Böylesine güzide Vakıf ve STK'lar hakkında "paralel yapı, terör örgütü" gibi mesnetsiz nitelendirmeler yapılması ve konuya ismimin alet edilmek istenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumu açık yüreklilikle ifade etmek isterim." şeklinde izahat vermiş, gazeteniz tarafından yapılan haberin gerçek olmadığını kesin bir dille teyit etmiştir. Söz konusu haberin kaynağı olarak gösterilen ismin açıklamaları karşısında, gazetenizin maksadının iftira ile müvekkilimize sistematik ve haksız bir saldırı uyguladığı ortadadır. Herhangi bir somut bilgiye ve belgeye dayanmaksızın, kamuoyunu kasten yanlış bilgilendirmek ve müvekkil vakfın itibarını zedelemek amacıyla, müvekkil vakfın faaliyetlerini karalayarak tarafsız yayıncılık etiği ile bağdaşmayacak şekilde yapılan mezkur haberde yer alan ifade ve ithamların doğru olmadığını ve mezkur haberi tekzip ettiğimiz' haklarımızı saklı tutarak, kamuoyuna saygıyla sunarız.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı"