Tunç Soyer'in İzmir hakkındaki 'bayrak ve para birimi' açıklamasına AK Parti'den sert tepki

İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Atatürk imzalı maske tartışmalarının ardından yeni bir skandalla daha gündeme geldi. Soyer katıldığı bir video konferans görüşmesinde ''İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun'' şeklindeki projeleri olduğunu söyledi. Bu skandal sözlere yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''İzmir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bunun yerine kentin belediye kaynaklı hizmet sorunlarına el atmalıdır.'' dedi.

İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin (TÜRSAB) çevrimiçi “Yeni Normalleşme Sürecinde İzmir Turizmi” toplantısında sarf ettiği sözlerle gündeme geldi.

TÜRSAB temsilcileri ile görüşen İzmir’in CHP’li Başkanı Soyer, "İzmir için ayrı bayrak ve ayrı para birimi" gibi projelerinin olduğunu, bunu bir akademisyenin çalışmasına dayandırdığını söyledi.

CHP'nin dağıttığı maskeler büyük tepki çekti: ‘Çöpe atılacak bir şeye Türk bayrağı ve Atatürk imzası koymak hangi zekanın ürünü?'

“AYRI BİR BAYRAK AYRI BİR PARA BİRİMİ BASACAKTIK”

Soyer konuşmasında İzmir’in ayrı bir bayrak ve İzcoin adında ayrı bir para birimi olması için bir çalışması olduğunu fakat tepkilerle ilgili endişe duyduğunu itiraf etti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili Twitter üzerinden bir açıklama  yaparak, şunları kaydetti:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bir siyasetçinin “tarihte İzmir’in bayrağı varmış” diyerek, bugün bu taleplerin hangi zehirli amaç için dillendirildiğini bilmesi gerekir. Biraz sağduyu biraz basiret bunu anlamaya yeter."

Bu sözlerin Türkiye Cumhuriyeti açısından nereye düştüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hariç herkesin bildiğinin altını çizen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna benzer sözlerin hangi amaca dönük olarak dillendirildiği belli iken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'düşündüm ama yanlış anlaşılır diye vazgeçtim' gibi örtülü yollara kapı açmaması gerekir."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluş sembollerinden olan İzmir'i sürekli zararlı gündemlerin içine çektiğini kaydeden Ömer Çelik, şunları ifade etti:

"Her gün bir siyasi öngörüsüzlük duymaktan bıktık. 'İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' diyen Belediye Başkanı, bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan İzmir’imizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor. Hizmet üretemeyen bu zihniyetin, toksik ve zehirleyici gündemlerle gerçek gündemi sabote ettikleri bilinen bir gerçektir. İzmir'in toksik tartışmalara değil, elle tutulur belediye hizmetlerine ihtiyacı vardır."