Tunç Soyer konser gelirleriyle alacağız demişti: İzmir Büyükşehir'in yangın söndürme uçağı nerede?

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2019 yılında bir televizyon kanalında orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptığı ve belediye bünyesine yangın söndürme uçağı alınacağını söylediği ortaya çıktı. Soyer, konserlerden elde edilecek gelirlerle bu uçakların satın alınacağını duyurmuştu. Öte yandan konserin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen ortada ne yangın söndürme uçaklarına ne de konserden elde edilen paraya dair herhangi bir bilgi yok.

Türkiye'nin 7 ilinde, 16 farklı noktada devam eden orman yangınlarına müdahale sürüyor. Dezenformasyon ve algı operasyonlarıyla yangınla mücadele sürecini zayıflatmaya çalışan CHP'de ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül 2019 tarihinde FOX TV'de katıldığı bir programda belediye bünyesine yangın söndürme uçağı alınacağını söylediği ortaya çıktı.

Tunç Soyer, söz konusu uçakların konserlerden elde edilen gelirlerle satın alınacağını kaydetmişti. Öte yandan konserin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen ortada ne yangın söndürme uçaklarına ne de konserden elde edilen paraya dair herhangi bir bilgi yok.

PEK ÇOK ÜNLÜ İSİM SAHNE ALMIŞTI

9 Eylül 2019 tarihinde yapılan konserde Oğuzhan Uğur, Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent gibi pek çok ünlü isim sahne almıştı. Bu isimler para almadan sahneye çıkarken Tunç Soyer, konser öncesinde katıldığı pek çok programda elde edilen gelirlerle 'yangın söndürme uçağı' alınacağını dile getirmişti.