Tüm çocuklarımız gözümüzün nuru

Başkan Erdoğan, 23 Nisan mesajında “Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Başkan Erdoğan, "Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum" diyerek şunları kaydetti: "TBMM'nin açılışının 104'üncü yıldönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."

ONUR KONUĞU FİLİSTİN

Başkan Erdoğan, Türk dünyası çocukları ve TRT Çocuk Şenliği Konuk çocukları ile bir araya geldi. Kabulde, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da yer aldı. Erdoğan, sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: "29 farklı ülkeden 500'e yakın evladımızı 'Dünya Çocukları Barış İçin El Ele Verdi' temasıyla Türkiye'de misafir ettik. Tüm çocuklarımızla birlikte bu yılın onur konuğu olan Filistinli çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum."

KÜLLİYE'DE EN TATLI KABUL

Başkan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberin- deki çocukları kabul etti. Çocuklardan biri Başkan Erdoğan'a annesiyle birlikte çizilmiş kara kalem bir resim getirdi. Erdoğan ise heyete bayram hediyesi olarak saat hediye etti.

81 KENTTEN GELİP ATA'YA KOŞTULAR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyüp Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

BİZİM ŞEREF BORCUMUZ

Bakan Tekin, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu şanlı mirası, bilimle, kültürle, sanatla ve en önemlisi manevi değerlerle bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur" diye konuştu. Daha sonra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı Ata'nın huzuruna çıktı. Anıtkabir'in ardından Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

MECLİSİMİZ 104 YAŞINDA

TBMM'nin açılışının 104. yıldönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te anma töreni düzenlendi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, "O gün nasıl farklı fikirler altındaki milletvekilleri burada en üst mücadeleyi, fikri tartışmaları yapabildilerse bugün de biz TBMM bünyesinde farklı siyasi partilerle sadece ve sadece ülkemizin geleceğine ilişkin görüşlerimizi tartışacağız ve ülkeyi her alanda güçlü kılacağız" dedi.

KOLTUK GELECEĞE EMANET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in koltuğuna oturan 6'ncı sınıf öğrencisi Irmak Genç (11), "Okullara daha çok atölyeler, müzik odası, resim odası, spor odası tarzında odalar açmayı düşünüyorum" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Dora Mimaroğlu'na devretti. Özel, "İsterseniz sırtınızı dayayın. Bu koltuğa iyice yerleşmezsen kaldırabilirler" dedi.

ERDOĞAN İLE ÖZEL'İN İLK BULUŞMASI RESEPSİYONDA

Başkan Erdoğan, Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı. Erdoğan, resepsiyon öncesi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Mermerli Salon'daki çay davetinde siyasi parti liderleri ve siyasilerle bir araya geldi. Erdoğan'ın göz ameliyatı olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi. Erdoğan daha sonra resepsiyona katıldı ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkan Erdoğan, gazetecilerin Özgür Özel'le ilgili sorusu üzerine "Benimle görüşme talepleri oldu. İnşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Böyle ayak üstü olmaz" dedi. Resepsiyona katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de görüşmeyle ilgili "Birbirimizi dinleyeceğiz, birbirimizi anlayacağız" dedi. Anayasa değişikliği ile ilgili gelen soruya Özel, "Ben Erdoğan'ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam. Ben, ana muhalefet lideri olarak seçimde verdiğim söze bağlıyım ve bir erken seçim çağrım yok" yanıtını verdi.

TEKİN: ÖĞRETMEN ATAMALARINDA SAYI HAFTAYA NETLEŞİR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan resepsiyonunda "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir" dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulu'nun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.

GÜLER: DÖNER KESİMİ BİTSİN UÇAKLARI SORACAĞIZ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Eurofighter ile ilgili Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir görüşme olup olmayacağına ilişkin soru üzerine "Adam döner kesiyor, döner işi bittikten sonra soracağız" dedi.

ÖZEL OTURUMDA YENİ ANAYASA VURGUSU

TBMM'de 104. yıldönümü dolayısıyla özel oturum düzenlendi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş açılış konuşmasında yeni anayasa vurgusu yaptı. Kurtulmuş, "O zor şartlar içerisinde Meclisimizi hem Milli Mücadele'nin karargahı haline getiren hem Türkiye demokrasisinin kuruluşunun merkezi haline getiren hem de bu anlamda devleti kuran bir Meclis olma niteliğini ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclis'in o kahraman azalarının hepsini saygıyla, hürmetle yad ediyoruz" dedi. Kurtulmuş, TBMM yasa ve anayasa yapma gücüne de selahiyetine de sahip olduğunu belirterek, "Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis'in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız. Her kurumun bu sürece katkı vermesini temenni ediyoruz" dedi.