Tüm aciller doldu virüs kol geziyor

Üst solunum yolu hastalıklarında görülen artış hastanelerdeki yükü de artırdı. Özellikle İstanbul'da yoğunluk had safhada. Hastalanan vatandaş acil servisleri doldurdu.

4 'lü virüs Türkiye'yi sardı, İstanbul'da hastaneler doldu. TRT Haber kentteki en yoğun hastanelerin başhekimleriyle görüştü.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, ek klinikler açtıklarını belirterek şöyle konuştu: "Yazın çocuk dahil tüm acil servislere başvuru ortalama bin-bin 500 kadarken bugün 3 bini buluyor. Yani yüzde 100 bir artış var. Bizde 3 bin 200, 3 bin 300'lere kadar çıktığı oldu." 5 virüs dolaşımA GİRDİ Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu ise "Son 2 aydır 3'lü bir salgın gibi bahsediyoruz ama yakın zamandaki gözlemlerimiz aslında enfeksiyonun 4-5 virüse de çıktığı yönünde" dedi.

EN ÇOK İNOVİRÜS

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit ise "Hastaların durumu ağır olduğu için poliklinik randevusu bekleyemiyorlar ve acil servise koşuyorlar" dedi. Yiğit, hastaların en çok inovirüs (rhinovirus), influenza A ve B tanısı aldığını söyledi. Kovid'in üçüncü planda yer aldığını söyledi.