TÜGVA'dan deprem bölgesine 12 bin kişilik destek

Türkiye Gençlik Vakfı Başkanı Beşinci “Depremin ilk gününden itibaren, 71 il 360 ilçemizle depremzedelerimize yardım etmek için seferber olduk. 10 ilimiz için Türkiye Tek Yürek dedik ve bu milletin gençleri olarak elimizi taşın altına koyduk. Bir olduk, diri olduk; devletimizin, milletimizin yanında olduk” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı İbrahim Beşinci "Depremin ilk gününden itibaren, 71 il 360 ilçemizle depremzedelerimize yardım etmek için seferber olduk. 10 ilimiz için Türkiye Tek Yürek dedik ve bu milletin gençleri olarak elimizi taşın altına koyduk. Bir olduk, diri olduk; devletimizin, milletimizin yanında olduk" açıklamasında bulundu. İbrahim Beşinci, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi: "Gördük ki yalnız değiliz; giderek artan, dalga dalga büyüyen kocaman yürekleriz. Gördük ki 'sahipsiz' hiç değiliz! Devletimiz; tüm gücü ve imkânlarıyla milletinin yanında, görevinin başında... Bu süreçte cebinde kalan son parasını feda edeni de gördük, altındaki yatağını bağışlayanı da... Ailesini, bırakıp deprem bölgesine koşanı da gördük; yıkılmış binaların arasında bir nefes peşinde koşanı da..."

TÜGVA çalışanları çocukları sevindirmeyi de unutmadı.

İSİMSİZ KAHRAMANLAR

"Büyük tabloda en çok da 'Birlik-beraberlik' gördük! Bu ülkenin bir evladı olmaktan gurur duyduğumuz şu günlerde Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. AFAD, Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere; ilk günden itibaren bölgede canını dişine takarak, büyük bir gayretle çalışan tüm 'İsimsiz kahramanlarımıza' şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Durmak yok, yaralarımızı hep beraber saracağız!"