TTNET internet neden yavaş?

Son günlerde internet kullanan kişiler sıklıkla sorun yaşamaya başladı. Türkiye genelinde internet hızında bir yavaşlama var mı?

İnternetin yavavşlamasıyla internet kullanıcıları tepkilerini sosyal medya aracılığı ile göstermeye başladılar. İnternetteki yavaşlık zaman zaman bugün de kendisini gösteriyor. Kullanıcılar ise internet hız testi yaparak sorunun kendisinde olup olmadıklarını merak ediyordu. Merak edilen açıklama BTK'dan geldi. Peki internet neden yavaş? TTNET hız testinizi haberimizden gerçekleştirebilirsiniz. 

TTNET HIZ TESTİ NASIL YAPILIR?

TTNET hız testi nasıl yapılır sorusunun cevabı için ilk önce internetinizi kapatmanız gerekiyor ve daha sonra modeminizin ethernet girişinin bağlı olduğuna emin olmalısınız. Bilgisayarınızda hız testi sayfası (http://hiztesti.ttnet.com.tr/) dışında açık olan bir sayfa var ise kapatmalısınız.İnternetinizin başka bir bilgisayar tarafından kullanılmadığına emin olduktan sonra işleminizi yapabilirsiniz. Böylece TTNET hız testi kaç olmalı sorusunun cevabını da anında görüntülemek mümkün oluyor. Evinizde birden fazla bilgisayar aynı zamanda interneti kullanıyor ise bağlantınızın hızı da bunların sayısına bağlı olarak değişecek veya düşecektir. Yeniliklerle daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmek isteyen Türk Telekom 4.5 G ile daha da hızlı olacak. Bağlantı hızının beş farklı frekansı için on sekiz paket yapılan ve dördüncü nesil kablosuz iletişim ağına 4.5 G deniliyor ve bu şimdilerde kullandığımız 3G'nin üstünde bir çok özellik barındırıyor. Türkiye'de gelişmiş hali 4.5 şeklinde geçen ağın LTE Advanced bağlantı hızı 300Mbps olurken standart versiyonu ise 100Mbps hıza çıkabiliyor. 4.5 G teknolojisi ile sıkça karşılaşılan telefon görüşmesi kesilmeleri de tarihe karışacak. Çünkü bu teknoloji ile bir kilometreden daha uzun olan tüneller ve konvansiyonel tren hatları da kapsama alanına girebilecek. Böylece tünele girdiğinizde telefon görüşmelerinizde ve internet bağlantınızda kesintiler olmayacak.