TSK’yı fişlenme belgesi albaydan cıktı 

Darbe girişimi sırasında ÖKK personeliyle Genelkurmay karargahını basan sanık eski albay Korkmaz’ın yüzlerce askeri, örgüt kriterlerine göre fişlediği ortaya çıktı!

Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki darbe girişimine ilişkin görülen ‘çatı davasının’ sanıklarından eski albay Murat Korkmaz’ın işyeri ve evinde ele geçirilen dijital materyaller incelendi. Bu kapsamda telefon, bilgisayar, taşınabilir bellekler ve CD’leri inceleyen adli bilişim uzmanları, soruşturma konusuyla ilgili bilgilerin yer aldığı raporu, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

2 NO'LU CD'DE 789 ASKER!

Uluslararası adli bilişim standartlarına uygun tekniklerle incelenen materyallerde tespit edilen bir belgede, TSK personelinin FETÖ’nün kriterlerine göre fişlendiği belirlendi. Adli bilişim uzmanları, “2 nolu” CD’de 789 askerin, “personel numarası” ve karşılarında 0’dan 5’e kadar numara verilen onlarca sayfalık belgeyi incelemeye aldı. Raporda, bu fişleme yönteminin FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önce de ortaya çıktığına dikkati çekilerek, şu tespite yer verildi: Başlık olarak ‘PerNo’ ve ‘Tanım’ yazılı 789 satır bulunduğu, ‘Tanım’ ile ilişkilendirilen numaraların 0-5 arası sayılarla kategorilendirildiği görüldü. Korkmaz’ın FETÖ'cülerle haberleşmek için 'Kakaotalk' adlı programı da kullandığı tespit edildi.