TSK'nın ay-yıldızlı karargahı için Ankara'da temel atılacak

Başkan Erdoğan Milli Savunma Bakanlığı Ay-Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'ne katılacak. 30 Ağustos Zaferi'nin 99. yıl dönümünde temeli atılacak proje ile TSK'nın yeni bir karargahı olacak.

YELDA GÖKDAĞ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 99. yılında Başkent Ankara bir dizi anlamlı etkinliğe sahne olacak. Başkan Erdoğan bugün saat 11'de Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak. 30 Ağustos etkinlikleri, Erdoğan'ın Külliye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Tebrikleri Kabulüyle devam edecek.

PENTAGON'A RAKİP

Erdoğan daha sonra Milli Savunma Bakanlığı Ay-Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'ne katılacak. Anlamlı günde temeli atılacak proje ile TSK'nın yeni bir karargahı olacak. ABD'nin askeri karargahı Pentagon'u gölgede bırakacağı belirtilen TSK'nın yeni karargahı, tüm askeri yönetimi tek bir çatı altında toplayacak.

ÖNCE BAKANLIK

Etimesgut'ta yapılacak yeni karargah ay-yıldız şeklinde olacak. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, bir harekât merkezi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin yıldızın farklı uçları olarak tasarlanan proje çerçevesinde ilk etapta Milli Savunma Bakanlığı binası yapımı gerçekleştirilecek. Kuvvet Komutanlıkları etaplar halinde ve sırasıyla yeni karargah inşa edildikçe buraya taşınacak.

NÜKLEER SALDIRIDAN BİLE ETKİLENMEYECEK

Dünyanın en büyük askeri harekat merkezi Pentagon'u bile gölgede bırakacağı belirtilen yeni TSK ve bakanlıkkarargahı, gelecekteki savaş konseptini de dikkate alan, bir nükleer savaşta dahi içerisinde harekâtın yönetileceği bir harekat merkezi olacak.

ABD Savunma Bakanlığı binası beşken şeklindeki mimarisi nedeniyle Latince "beşgen" anlamına gelen "Pentagon" olarak adlandırılıyor. Binada 11 Eylül saldırılarının ardından güçlendirme çalışmaları yapılmıştı.