TSK hastaneyi vurmadı bu kare de kanıtı!

PYD/PKK’nın ‘TSK, Afrin Hastanesi’ni vurdu, 11 kişi öldü’ iddiasına karşılık, hastanenin dün 09.43’te çekilen ve iddiaların yalan olduğunu ortaya koyan görüntüleri paylaşıldı!

1

PYD/PKK’NIN ‘AFRİN HASTANESİ’ YALANINI İHA'NIN FOTOĞRAFLARI YALANLADI

Genelkurmay Başkanlığı’nca, Afrin kent merkezinde teröristler tarafından bina, tesis ve araçların yakıldığı, yıkıldığı, bunların içerisinde hastane binasının da olduğu bildirildi. Açıklamada, “Bu tür olaylar ve şehre verilen zararların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğine dair uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya çalışılıyor.

Fransız haber ajansı AFP, teröristlerin açıklamalarıa kanarak, yalanı son dakika olarak duyurdu.

SAPASAĞLAM AYAKTA DURUYOR

Bu tür olaylar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından TSK hakkında olumsuz bir algı yaratılmak amacıyla yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi. PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristlerince TSK tarafından vurulduğu iddia edilen Afrin Hastanesi’nin son durumuna ait görüntü ve fotoğrafları da paylaşıldı. İHA tarafından saat 09.43’te kaydedilen görüntüler ve 09.50’de çekilen fotoğraflar, hastanenin vurulduğu iddiasının yalan olduğunu ortaya çıkardı.

11 KİŞİ ÖLDÜ DEMİŞLERDİ!

PKK/YPG, batı medyası üzerinden algı operasyonuna başladı. Fransız, İngiliz, Alman, Suudi Arabistan medyası o yalanın gönüllü sözcülüğüne soyunup, “Türkiye hastane vurdu” diye yayın yaptı. Rus devlet haber ajansı Ria Novosti, bölgede görev yapan bir sağ-lık görevlisine dayandırdığı haberinde, Türk savaş uçaklarının Afrin’den şehir hastanesini vurduğunu, 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Ria Novosti’ye konuşan sağlık görevlisi, “Hastane ciddi maddi hasara uğradı” dedi. 

PKK’nın yaydığı ‘vurulma’ görüntülerinin Azez’deki bir hastaneye ait olduğu ortaya çıktı.